Senzacija – Autsajder eliminisao Nadala sa Vimbldona

Dvostruki šampion Vimbldona Rafael Nadal ispao je već u drugom kolu najprestižnijeg grend slem turnira...

Rafa je doživeo šokantnu eliminaciju izgubivši sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:4, a pobedio ga je Dastin Braun iz Nemačke, koji će se u sledećem kolu sastati sa Viktorom Troickim, koji je bio bolji od Slovenca Aljaža Bedenea.

Nadal je dobro otvorio meč, uspeo je da napravi brejk i da povede sa 3:1, ali je Braun, koji je izraziti predstavnik servis volej stila, jako brzo uspeo da izjednači na 3:3, a potom i da u 12. gemu zada španskom teniseru novi udarac u vidu novog brejka pa je tako osvojio početni set sa 7:5.

Nadal je žestoko uzvratio u drugom setu kada je uspeo da napravi dva brejka, u trećem i devetom gemu. Činilo se da će nekadašnji broj jedan uspeti da stekne kotrolu nad igrom, ali Braun se nije predavao i nastavio je sa svojim iznenađujuće dobrom igrom.

U trećem setu, Braunu je bio dovoljan samo jedan brejk, za 3:2 kako bi uspeo da stekne prednost od 2:1 u setovima. U četvrtom setu, Braun je odmah uspeo da oduzme servis Špancu i povede sa 2:0, a potom i sa 3:1, pa sa 4:2.

Braun je u devetom gemu, na servis nekadašnjeg broja 1, imao dve vezane meč lopte, ali je na prvoj nepotrebno pustio lopticu da padne u teren misleći da ona ide u aut. To je vratilo Nadala, koji je uspeo da dobije tri poena zaredom i tako smanjio rezultat na 5:4, ali servisi Brauna nisu dozvolili da dođe do preokreta. Naprotiv, as je okončao ovaj duel i lansirao autsajdera u treću rundu.

Podsećanja radi, Braun je i prošle godine uspeo da pobedi Nadala, bilo je to u Haleu, kada ga je dobio ubedljivo u dva seta, 6:4, 6:1.

Zanimljivo je da je ovo Nadalu treći put da takmičenje na Vimbldonu završi u drugom kolu prestižnog londonskog grend slem turnira. Pre deset godina izbacio ga je Luksemburžanin Žil Miler, potom je 2012. izgubio od stotog na listi, Čeha Lukaša Rosola, a godinu dana kasnije je već u prvom kolu izgubio od Belgijanca Stiva Darsisa, koji je tada zauzimao 135. na ATP listi.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group