Srbija orlićima pripremila spektakularan doček

Zlatne orliće je dočekalo preko 50 hiljada ljudi, a svetski prvaci su pesmom i veseljem pozdravili Srbiju… 

Prvaci sveta su u otvorenom autobusu krenuli iz Kuće fudbala u Staroj Pazovi oko 18:30 časova i autoputem stigli do Beograda, gde su ih na gradskim uulicama pozdravljali svi prisutni. Veliko slavlje se održalo na balkonu Skupštine grada, gde su orlići proslavili čudesan uspeh zajedno sa više od 50 hiljada ljudi.

Narod je počeo da se okuplja već oko 18 časova, a kod Skupštine grada Beograda je već bila ogromna gužva, kao i po ostalim ulicama prestonice. Negde oko 19 časova jedan unuk i deda su imali spremnu poruku za zlatne orliće ispisanu na ručno izrađenom transparentu, a njihovu poruku su svi prisutni nosili u mislima - “Tako se igra za Srbiju”.

Sa druge strane, omladinska selekcija Srbije prošla je pored "zapadne kapije" Beograda gde su se ljudi skupili na nadvožnjaku odakle su imali prelep pogled na otvoreni autobus koji je naišao sa zlatnim "orlićima" i celim stručnim štabom.

Nakon uvodnih reči, pred građane Srbije je izašao stručni štab reprezentacije, a nakon toga i selektor "orlića" Veljko Paunović koji je dobio neverovatne ovacije. Posle toga, igrači Srbije su redom izlazili i otpozdravljali sugrađane koji su bili u transu. Nakon toga, dečiji hor "Čarolija" je, uz podršku svih prisutnih, otpevao himnu Srbije "Bože pravde".

Prisutnima se obratio Paunović koji se svima zahvalio na podršci, a nakon toga je Andrija Živković pozvao sve prisutne da zapevaju sa šampionima, dok je kapiten Predrag Rajković poveo navijačenje: "Sad si uz'o trofej Paune!".

Pri kraju nezaboravnog dočeka ispred Skupštine grada Beograda, igrači su nastavili da pevaju zajedno sa sunarodnicima "Igraj i pobedi, ponosno se vrati", dok su zaključne reči bile zahvalnost i otpozdrav Srbiji.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group