Srbija pobedila Kinu za finale sa Rusima


U sklopu priprema za nastupajuće Evropsko prvenstvo, košarkaši Srbije su pregazili izabranu selekciju Kine...

U okviru „Trofeja Beograda“, u beogradskoj Kombank Areni, viđena je prava rapsodija „orlova“ i često atraktivna igra, koju su znali da nagrade brojni gledaoci. Oko 10.000 posetioca, imalo je priliku da vidi tim Srbije u najjačem sastavu, prvi put sa Milošem Teodosićem u petorci. Velika borba, rezultovala je i ubedljivom pobedom na kraju. Krajnji rezultat 95:55 (19:15, 28:4, 18:11, 20:25), na najbolji način prikazuje stvarni odnos snaga na terenu. Reprezentacija Srbije će se u nedelju sastati sa Rusijom, u finalu tradicionalnog turnira. Srpski reprezentativci brane trofej, osvojen prošle godine u Beogradu. Iako se reprezentacija Kine nije pokazala kao adekvatan rival, utakmica je odlično poslužila selektoru Đorđeviću za uvežbavanje taktičkih zamisli i razigravanje ekipe.

Jedino je u većem delu prve četvrtine viđena rezultatska neizvesnost, da bi nakon toga, Srbija u potpunosti preuzela inicijativu. Velikim zalaganjem u odbrani, „orlovi“ gotovo 7 minuta nisu primili koš, što je bilo dovoljno da se rezultatski odlepe na velikih 28 razlike.

Drugo poluvreme je počelo još agresivnijom igrom domaće selekcije, što samo može da raduje pred početak prvenstva. I pored visoke prednosti, igrači su ozbiljno shvatili svoje obaveze prema državnom timu i nije bilo opuštanja do kraja. Nakon završetka treće četvrtine, na semaforu je stajalo neverovatnih 75:30. Sa atraktivnom igrom, istakao se košarkaš Crvene Zvezde - Nemanja Dangubić.

U redovima Srbije, najbolji pojedinac je bio Miroslav Raduljica sa 14 poena, dok je Nemanja Nedović dao 10. Pored pomenutog dvojca, treba istaći još zapažene role Marka Simonovića, Marka Kešelja, Miloša Teodosića i Nikole Kalinića.

U redovima Kine, bolji od ostalih su bili Že Lin sa 10 poena, Ži Vei sa 10 i Gen sa 10.

Selektor Đorđević, zbog lakših povreda u igru nije uvodio Bogdana Bogdanovića i Dragana Mirosavljevića. Ostaje da se vidi kako će se selekcija Srbije snaći večeras, protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.

Slike: Tanjug, Zurnal.rs

K.Č.

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group