Srbija slavila pogotkom u zadnjoj sekundi!

Reprezentacija Srbije je u dramatičnoj završnici uspela da savlada domaćina Nemačku i stigne do važne pobede...

Nakon velike borbe i drame u završnici, reprezentacija Srbije je uspela da ostvari i drugu pobedu u „grupi smrti“. Dugo se naša selekcija mučila sa neugodnim Nemcima, koji su uspevali da vode u većem delu susreta. Odlučujuće poene ubacio je Bjelica 0,9 sekundi pre kraja, iz akcije dogovorene na tajm-autu. Neverovatno zvuči podatak da su u poslednjoj četvrtini, igrači Nemačke imali samo jedan faul, sve do zadnjeg napada, što im je ostavilo dovoljno prostora za taktiziranje. Ipak, prevideli su „faktor Bjelica“!

Dosta poteškoća je imala Srbija, kako u odbrani, tako i u napadu, uz katastrofalan šut za 3 poena (4/30). Odbrana je delovala sporije nego ikad, a napadi često statični i lako predvidivi. Nedović je uspevao solo akcijama da održava Srbiju u životu. Upravo iz njegove akcije, Srbija je povela 66:63, da bi Šafarcik nakon jednog u nizu ofanzivnih skokova Nemačke, trojkom doveo domaće nadomak produžetka. Drama se nazirala a uzbuđenje na tribinama je bilo nikad veće.

Taktika "pancera" bila je da faulovima (imali su na raspolaganju tri) potroše preostalo vreme, ali su Đorđević minutom odmora u poslednji čas i Bjelica majstorijom uz pomoć Raduljice osujetili njihovu nameru...

Vidno umorni, „Orlovi“ su smogli snage da na pravi način odgovore raspoloženom domaćinu, kojem ni Novitcki nije pomogao. Utakmica sa Španijom bila je emotivno vrlo naporna, a samo 18 sati kasnije čekao je novi izazov – sudar sa Nemcima, predvođenih prvom zvezdom Evropskog prvenstva. Sve to učinilo je da gledamo igru Srbije znatno ispod mogućnosti – nije bilo energije i koncentracije u odbrani, zaostajalo se u rotacijama, a u prvom poluvremenu Nemci su se šetali kroz reket.

Nedostajala je ravnoteža između spoljne i unutrašnje linije, a na momente je bilo previše soliranja srpskih igrača u napadu. Ovakva utakmica upravo je ono što je bilo potrebno selekciji Srbije – jedna velika borba koja je završena u našu korist. Znatno opuštenije dočekujemo nastavak prvenstva. Nakon velike pobede selektor Đorđević je imao razlog za zadovoljstvo, ali i brigu.

 „Nije bilo samo zato što nismo igrali dobro, već je i protivnik bio dobar i agresivan, nismo imali rešenja ispod koša, tu jos tražimo igru. Imamo prednost na papiru, ali to treba da pokažemo na terenu."

"Šutersko veče nesrećno, 4/30 se ne viđa često. Međutim, kredit dajem i protivniku koji nas je naterao na takvu statistiku i šut. Ovo je najvaznija utakmica na prvenstvu u grupi. Zadovoljan sam zbog pobede, ne zbog igre koju ću da zaboravim odmah. Igrali smo dve utakmice u 18 sati i dobro će nam doći dan odmora", izjavio je nakon meča Sale Đorđević.

Đorđević je skrenuo pažnju na neke stvari koje ne bi smele da se ponove i opisao šta se desilo na tajm autu pred pobednički pogodak Bjelice.

"Udvajanje Nedovića na plus šest ne sme da se desi nikome ni u jednom timu i fintiranje Šafarčika na koje je naseo Teo. Kada je reč o poslednjem šutu, nacrtali smo nešto, Beli ga je dao i to je to. Verujem u svoju odbranu bez obzira na greške koje pravimo. Siguran sam da kada budemo odmorniji možemo da odigramo i neke kontre i zabeležimo lake poene. Nije dobro sto šmo mi rano ulazili u bonus, a oni ne. To je rezultat i odsustva nase agresivnosti, traženja prodora, nešto što nas karakteriše", rekao je Đorđević.

Srbija - Nemačka 68:66 (19:18, 20:20, 11:10, 18:18)!

SRBIJA: Teodosić 8 (3sk, 4as, 3izg), Simonović 5, Kuzmić 4 (7sk), Bogdanović 9 (3sk, 4as), Bjelica 12 (3sk, 3as), Marković 2 (3as, 2ukr), Kalinić 6, Nedović 6 (7sk, 2ukr), Milosavljević, Raduljica 7 (4sk), Erceg 9, Milutinov.

NEMAČKA: Lo, Gifaj 3, King, Šafarcik 11, Tada, Plajs 15 (7sk), Novicki 15 (10sk, 3as), Šreder 11 (6as, 4izg), Cipser 2 (6sk, 5as), Gavel 4 (4sk), Foigtman 5.

Ponedeljak je slobodan dan, a u utorak od 14.30 časova igramo protiv izabrane selekcije Islanda.

Č.K.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group