U susret završnici US Opena

Jedan od najvećih teniskih turnira, američki US Open, polako ulazi u završnicu...

Kako je Srbija ostala sa Novakom u završnici turnira, vreme je da se posvetimo njegovoj igri i meču koji ga očekuje u četvrfinalu. US Open je jedan od omiljenih turnira srpskog tenisera, koji je Đoković već imao prilike da osvaja. Brojni poznavaoci prilika, ističu da su upravo on i Rodžer Federer već viđeni u finalu i da ostali protivnici nisu dorasli izazovu. Ipak, Novak ističe kako ka nagađanja ne zanimaju preterano i da je fokusiran na meč koji prestoji.

U osmini finala, Novak je ipak morao da se dodatno pomuči, izgubivši po prvi put na turniru jedan set. U meču koji je trajao nešto duže od tri sata, Novak Đoković je uspeo da pobedi Bautistu Aguta, rezultatom 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

“Uvek je dobro imati ovakav test na Gren slem turniru, bolje ranije nego kasnije. Sa druge strane, teško je predvideti kako će se mečevi odvijati, ali logično je da su mečevi teži kako turnir odmiče. Nije mi funkcionisao servis u tim trenucima (od sredine do kraja drugog seta), nisam uspevao da otvaram teren, što je on iskoristio i pruzeo kontrolu nad razmenama sa osnovne linije. Nije bilo lako nositi se sa time, ali uspeo sam da prebrodim pritisak sa njegove strane i da ponovo nametnem ritam igre koji sam držao u prvih set i po“, istakao je Novak nakon meča. Možda rezultat ne prikazuje stvarnu sliku na terenu, ali prvi reket sveta je imao dosta problema da dođe do pobede.

Đoković je pohvalio protivnika rekavši da mu je Španac otežao posao.

“Znam da ljudi očekuje da uvek pobeđujem u tri seta, da to bude rutina i da ne trošim energiju. To i ja želim, ali ne može tako uvek da bude – Bautista je čvrst sa osnovne linije i ume da preuzme kontrolu na terenu kada mu se dopusti, sličan je Davidu Fereru. Kritika ide meni zbog neiskorišćenih prilika u drugom setu, ali dobro“.

U četvrtfinalu ga očekuje najprijatnije iznenađenje turnira, Španac Felisijan Lopes, kojeg je Novak dobio u svih pet prethodnih susreta.

“Nije tipičan španski teniser koji stoji na osnovnoj liniji. Često izlazi na mrežu posle slajsa, fizički je veoma jak i ima odličan servis. Kada mu ide servis, onda je vrlo opasan, a očigledno je da mu ovde uslovi odgovaraju. Sa druge strane, svestan sam činjenice da se mnogo oslanja na to – gledaću da mu neutrališem servis i da što više riterna ubacim u teren. Radiću i na pasing igri jer će često izlaziti na mrežu. Nadam se da ću biti spreman za taj meč“, kratko je izjavio Srbin.

Španski teniser Felisijano Lopes kaže da ga u četvrtfinalu US opena čeka najteži mogući posao i da će dosta zavisiti od Novaka. “Kada Novak igra dobro, ne znaš šta da radiš, da budem iskren, pošto on nema slabosti u svojoj igri. Samo moram da dam sve od sebe, da rizikujem i da uživam u meču sa najboljim teniserom sveta na najvećem stadionu na svetu. To treba da uradim“, rekao je Lopes.

“Moram da budem veoma agresivan ako želim da pobedim i da igram još bolje nego u mečevima sa Raonićem i Fonjinijem. Nadam se da ću uspeti jer sam dizao nivo igre iz kola u kolo. To je velika prilika i veliki izazov za mene“, dodao je vremešni Španac, koji uskoro puni 34 godine.

Nema sumnje da nas u nastavku turnira očekuju uzbudljivi mečevi i još teži posao za Novaka...

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group