Vins Karter se vraća u 21. NBA sezoni

Najstariji igrač NBA lige, Vins Karter, produžio je ugovor na još godinu dana sa Atlanta Hoksima tokom ove nedelje...

Ovaj  novi ugovor osigurao je legendarnom košarkašu njegovu 21. sezonu u najjačoj ligi na svetu. Ovo postavlja Vinsa Kartera odmah do Kevina Vilisa i Kevina Garneta, koji su imali najduže kampanje  u ligi.

Jastrebovi će biti osmi tim četrdesetjednogodišnjeg igrača i njegova treća ekipa u poslednje tri godine. Prethodne sezone, Karter je odigrao 58 utakmica za Kingse, u proseku postigavši najnižih 5,4 poena u 17,7 minuta po utakmici. Međutim, sudeći prema ESPN mreži, visokoletač iz starih dana ne ide u Hovkse kako bi oživeo staru slavu, već će, prema svemu sudeći, uneti potrebno iskustvo i biti vođa mladim nadama.

Generalni menadžer Atlante, Trevis Šlenk, želeo je karterov uticaj među mlađim igračima, koji bi tek trebalo da stasaju u tim. Atlanta je izabrala tri igrača, uključujući Traea Janga, u prvoj rundi ovogodišnjeg NBA drafta, dok je prošlogodišnji pik, Džon Kolins, takođe vitalni deo budućnosti ove franšize. Karter je draftovan 24. juna 1998. godine, gotovo tri godine pre nego što se Jang rodio, tačnije, septembra 1998.

Prošle godine, kada je potpisao ugovor sa bespomoćnim Kingsima, Karter je upitan zašto nije jurio prsten, nešto što ga je zaobilazilo čitave karijere. Legendarni igrač je objasnio da on daleko više brine o igri nego o osvajanju titula.

"Ja i dalje želim da igram u ovoj ligi. Nisam želeo da sedim i skupljam čekove i vozim se na talasima nekog šampionskog kluba", objasnio je Vins. "Ja sam tačno tu gde smatram da mogu doprineti na najvišem nivou. Možda, negde u budućnosti neka od takvih opcija i dođe, ali do tada, ja želim da igram i doprinosim, pomažući mladim igračima da postanu bolji tokom turbulentne vožnje, uspona i padova ove lige, jer sam ja sve to već prošao."

Karter nikako ne greši u svakom slučaju. On trenutno možda nije igrač kakav je nekada bio, ali često ume da zablista i podseti nas zašto su ga nekada zvali "Half Man Half Amazing".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group