2017 BMW Serija 5

BMW je upravo predstavio svoj novi luksuzni 5 series sedan, sedme generacije…

Ovaj najnoviji model sa alijasom G30 ima asortiman nove tehnologije, inspirisan 7 series modelima. U svakom slučaju, on ima predivno stilizovano telo i impresivnu tehnologiju, kojom će zadiviti svakoga.

Njegov prednji deo ima široku hromiranu rešetku i produžene farove. Promene nisu toliko primetne na kontrolnoj tabli, niti na zadnjem delu automobila, iako je on unapređen tako da sada ima niži centar gravitacije.

Prtljažni prostor i vozačka kabina su značajno prostraniji. Ipak, jedan od najvažnijih elemenata je digitalna instrument tabla koja se može prilagoditi. Vozačka konzola je ostala takva kakva je bila, kao i automatska transmisija i pogon na zadnjim točkovima, što je u svakom slučaju standardni deo BMW ponude, bez obzira na motor koji ga pokreće.

Ono što je zaista fascinantno je nova adaptivna kontrola krstarenja – u pitanju je element koji može u potpunosti zaustaviti vozilo ako je to neophodno, koji takođe oseća kada i kako se automobil kreće. Tehnologija je pametno programirana da prati dva vozila ispred i u skladu sa njima smanjuje i povećava brzinu, bez naglih pokreta. Specijalni grejni element će se pobrinuti da ovaj softver radi čak i u uslovima snega.

Sistem zabave i informacija kontroliše se gestovima, a u novoj seriji dolazi sa malo većom cenom, koja je opravdana dodatkom novih opcija navigacije, poput glasovne kontrole, iDrive kontrolera ili jednostavnim dodirom displeja, koji je bežično integrisan sa Apple CarPlay aplikacijom. Takođe, tu je i Wi-Fi hot spot za do deset uređaja, kao i induktivni punjač telefona.

Za sve one koji vole tehnologiju, ovaj novi model sada nudi i Driving Assistant Plus servis, koji u određenim uslovima samostalno pokreće automobil, Parking Assistant koji omogućava udaljeno parkiranje, što znači da možete parkirati svog ljubimca preko mobilnog telefona, Lane-keeping Assistant, Traffic Jam Assistant i 3D Surround view. Šta više, po prvi put, ovo vozilo će ponuditi upravljanje i zadnjim točkovima, što dodatno poboljšava njegovo reagovanje.

Nova serija se drži zactane putanje kada se radi o veličini, a nema ni detalje od karbona u svojoj strukturi. Kako kažu iz ovog Brenda, upotreba pametnih, snažnih i laganih materijala poput aluminijuma, čelika i magnezijuma, omogućava im konstrukciju robusnog, ali laganog automobila.

Amerikanci će ovaj model moći po prvi put da vide na sajmu automobila u Detroitu u januaru sledeće godine, da bi se mesec dana nakon toga, ovaj model već našao u prodajnim salonima.

Tačna cena i dalje nije poznata, ali se očekuje da će 528i model koštati 51.195 dolara, dok će 535i koštati 56.845. Za unapređenje xDrive moraćete da izdvojite i do 2.300 dolara. Ove cifre mogu značajno da skoče ako se kupac odluči da dodatno prilagodi model sebi i svojim potrebama.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group