Vožnja

Mercedes-Benz proslavlja 60-u godišnjicu od pobede na čuvenoj trci Mille Miglia

Prošlo je 60 godina od čuvene trke Mille Miglia, koja je napravila dve legende: Stirling Moss-a i Mercedes 300SLR.  U tu čast, Mercede-Benz objavio je interaktivni film koji prikazuje vožnju sa čuvenim vozačem.

Davne 1955. godine, Stirling Moss seo je u svoj Mercedes-Benz 300SLR W196 R sa suvozačem i auto novinarom Denis Jenkinson-om i prešao razdaljinu od 1000 milja za 10 sati, 7 minuta i 48 sekundi. Ovaj rezultat ostvario je prvo mesto i prema rečima Stirling Moss-a dodao prefiks Ser njegovom imenu.

Rekord postavljen tog dana nikada nije oboren, a automobil sa rednim brojem 722 stekao je reputaciju jednog od najlegendarnijih trkačkih automobila.

U čast ove pobede, Mercedes-Benz je predstavio interaktivni film od 360 stepeni

Mille Miglia, ostaće upamćena kao jedna od najopasniji auto trka u istoriji. Njeno održavanje prekinuto je 1957. godine, nakon stravičnog udesa u kom su poginuli vozač i suvozač Ferarijevog automobila kao i devet gledalaca.

Iako se trka više ne održava, ona je prisutna kao deo manifestacije koja nastavlja tradiciju i podseća na uspehe i rekorde poput ovog iz 1955. godine.

Za proslavu godišnjice Moss-ove spektakularne trke, Mercedes-Benz napravio je ovaj film od 360-stepeni, koji gledaocima daje perspektivu toga kako bi izgledalo da se voze sa njim u ovoj izvanrednoj trkačkoj mašini.

Interaktivni video 360 stepeni možete OVDE pogledati.

Ovogodišnja manifestacija Mille Miglia počela je 17. Maja.

N.Ž.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group