iqos

PROMO

Kako da promeniš „nemoguće“ u „moguće“?

PROMO

Početkom januara, većina od nas je inspirisana da razmišljamo o promenama i novim počecima, jer imamo utisak da smo dobili priliku da ispišemo novo poglavlje...

 

I zaista, to je trenutak kada postajemo odlučni da ostavimo stare navike za sobom i usvojimo nove koje će nas voditi ka boljem, ispunjenijem životu. Početak Nove godine je idealan za ovu transformaciju, jer predstavlja savršenu prekretnicu koja nas može inspirisati da se oslobodimo starih obrazaca ponašanja koji nas sputavaju i otvorimo se prema novim, pozitivnim promenama. Uz pomoć malih, ali značajnih koraka možemo postepeno graditi novi put koji odražava naše prave ambicije i vrednosti, stvarajući promene koje mogu uključivati sve - od poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja, do usvajanja novih veština i savladavanja svih izazova koje život pred nas postavlja.

 

Ukoliko želite da iz sebe izvučete najbolje, morate se suočiti sa svojim slabostima i biti voljni da radite na svom unapređenju. Svaki novi dan je i nova priliku za učenje, rast i napredovanje, a kako biste u svojim namerama bili uspešni, morate postaviti prave ciljeve i biti dosledni u njihovom ostvarivanju. Budite zadovoljni i svakim malim napretkom, dok se svaka greška treba shvatiti kao lekcija koja vas je dovela bliže zacrtanom cilju.

 

Koji su najbrži koraci ka ovoj transformaciji? Kako da promenite „nemoguće” u moguće”? Možda vaši odgovori „leže” u nastavku teksta. Izdvojićemo nekoliko važnih saveta kako da u 2024. godini postanete bolji, snažniji i mudriji, odnosno, najbolja verzija sebe.

1. Postavite realne ciljeve

Prvi korak ka tome da postanete bolji i ostvarite svoj puni potencijal leži u postavljanju realnih i jasno definisanih ciljeva. Bitno je da ti ciljevi budu formulisani po S.M.A.R.T. principu - da su specifični, merljivi, ostvarivi, relevantni i vremenski ograničeni. Na primer, umesto neodređene želje kao što je "Želim da budem u boljoj formi", postavite konkretan cilj poput "Idem u teretanu dva ili tri puta nedeljno". Specifičnost ovog cilja vam omogućava da tačno znate šta treba da uradite, dok je merljivost prisutna kroz broj poseta teretani svake nedelje. Veoma je važno da su ciljevi koje postavljate ostvarivi i realni, jer oni koji su preambiciozni mogu brzo dovesti do razočaranja i demotivacije. Stoga, prilikom postavljanja ciljeva, uzmite u obzir svoje trenutne mogućnosti i resurse. Vaši ciljevi treba da odražavaju vaše lične vrednosti i ambicije

2. Radite na samopouzdanju

Samopouzdanje igra veoma važnu ulogu na putu ka ličnom uspehu. To nije nešto sa čime se rađamo, već veština koja se razvija i jača tokom vremena. Da biste unapredili svoje samopouzdanje, ključno je da započnete sa malim koracima koji vas postepeno izvode iz zone komfora. Svaki put kada se suočite sa strahom i prevaziđete ga, vaše samopouzdanje će rasti. Samopouzdanje je kao mišić - što više vežbate i izlažete sebe izazovnim situacijama, ono postaje jače. Svaka prepreka koju savladate je kao stepenik koji vas vodi na višu lestvicu u razvoju vaše samouverenosti.

3. Usvajanje zdravih navika

Zdravlje bi trebalo da bude prioritet u životu svakog pojedinca. Prvi korak ka boljem zdravlju je uključivanje redovne fizičke aktivnosti u dnevni raspored, bilo da se radi o šetnji, jutarnjem trčanju, plivanju ili poseti teretani. Važno je da pronađete aktivnost koja vam najviše odgovara i motiviše vas da budete dosledni u svojim odlukama. Fizička aktivnost ne samo da jača telo, već smanjuje i stres, poboljšava raspoloženje i povećava opštu energiju. Pored fizičke aktivnosti, važno je obratiti pažnju i na ishranu, budući da je ona ključna za održavanje zdravlja i vitalnosti. Osim fizičkog zdravlja, važno je posvetiti pažnju i mentalnom zdravlju. Stres je sastavni deo savremenog života, ali upravljanje stresom je ključno za očuvanje celokupnog zdravlja i imuniteta. Dovoljan i kvalitetan san je takođe neophodan za mentalno zdravlje, jer njegov nedostatak može dovesti do niza zdravstvenih problema, uključujući anksioznost i depresiju.

4. Učenje i napredak

Nikada nemojte prestati da učite, jer je obrazovanje neiscrpan izvor ličnog i profesionalnog razvoja. U savremenom svetu, gde se znanje neprestano obnavlja i proširuje, kontinuirano učenje postaje ne samo prednost, već i neophodnost, jer ubrzava naš lični razvoj i skraćuje put koji moramo preći kako bismo ostvarili svoje ciljeve. Čitanje knjiga može proširiti vaše vidike, poboljšati kritičko mišljenje i podstaći vašu kreativnost. Knjige su prozori u tuđa iskustva i znanja, omogućavajući nam da živimo hiljade života i učimo iz tuđih iskustava, što je neprocenjivo za lični rast i napredak.

5. Bolje alternative od nastavka pušenja

Ukoliko ste korisnik nikotinskih proizvoda, Nova godina je pravo vreme da obične cigarete zamenite zdravijom alternativom. Najnoviji IQOS ILUMA uređaj vam nudi unapređeno iskustvo i omogućava novi nivo zagrevanja duvana, uz praktični uređaj bez oštrice koji ne zahteva čišćenje i savršen je za svaki dan, čak i kada ste u pokretu. Ponuđen u pet boja, novi IQOS ILUMA vam daje vam mogućnost da napravite savršeni izbor, dok uz revolucionarni SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™, inovativnu tehnologiju koja se nalazi u njegovoj osnovi, pruža uzvišeno iskustvo uživanja. Za razliku od običnih cigareta, IQOS ILUMA uređaji ne sagorevaju duvan već ga zagrevaju, tako da stvaraju nisku količinu ugljen-monoksida, bez katrana koji nastaje prilikom konzumacije standardnih cigareta.

 

Ukoliko niste znali, „katran“ je ostatak od dima cigarete nakon što cigareta sagori. IQOS ne proizvodi katran zato što zagreva duvan, umesto da ga sagoreva. On stvara aerosolni ostatak koji se suštinski razlikuje od „katrana“ i sadrži znatno niže nivoe štetnih sastojaka nego što je slučaj sa cigaretama. Potpuni prelazak na IQOS je manje štetan od nastavka pušenja cigareta.

 

Ukoliko sa cigareta pređete na IQOS, iza sebe ćete ostaviti vatru, dim i pepeo, neprijatne mirise koje upija vaša garderoba, koža, kosa, upaljače i nered, odnosno sve ono što umanjuje vaše uživanje. Nema više dima koji će vas ometati u druženju. Zato, na vreme razmislite šta je bolja alternativa za vas, kao i za vaše okruženje i vaše najmilije.

 

*IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.

iqos
iqos

Premijum držač

  • Mono telo
  • Anodizovani aluminijum
  • Novo Flush soft dugme
  • Personalizacija prstena
  • H101 x ⌀14.5mm
  • Težina: 30.5gr

Premijum punjač

  • V21.5 x Š47 x D23.4
  • Težina: 116.5gr

Ne odlažite svoje promene na bolje. Život je jedan i treba da iskusiti iz najboljeg ugla, sa najboljim prijateljima i sa boljim, zdravijim navikama. Vreme je za vas!

iqos