Kako da ubrzate rast kose

Ako vam se čini da vam kosa užasno sporo raste, onda probajte ove metode koje će ubrzati njen rast...

Kako starite, vaša kosa raste sve sporije. Međutim, na njen spor rast utiču i drugi faktori. Kosa je vrlo osetljiva i lako se lomi, pa je potrebna adekvatna nega kako biste ojačali svoju kosu i kako biste joj omogućili da raste brži i bolje.

Mi ćemo vam dati par saveta koji će vam pomoći da ubrzate rast vaše kose:

1. Ishrana

Verovali ili ne, ali ishrana je najbitnija ako želite da vaša kosa bude zdrava, jaka i da raste brzo. Doktori čak kažu da ako želite da proverite svoju ishranu, samo pogledajte kvalitet svoje kose. Vašoj kosi su potrebni vitamini, zdrave masti, omega kiseline i proteini i ako joj to omogućite, videćete da ćete češće morati da idete kod frizera.

2. Preterano pranje

Kosa se masti i luči ulja koja kosu hrane i štite. Ako kosu perete svakodnevno, rizikujete da je oštetite. Takva kosa je suva i ispucala, pa samim tim i sporije raste, što vama nikako ne ide u korist. Zbog toga budite umerni sa pranjem, pogotovo ako imate kratku kosu koju ne morate tako često prati.

3. Loši šamponi

Vrsta šampona je takođe vrlo važna. Potrebno je da pronađete odgovarajući šampon koji ne sadrži mnogo hemijskih elemata i koji će negovati i hraniti vašu kosu. Na taj način će vaša kosa biti snažnija i samim tim će brže rasti.

4. Feniranje i sunčanje

Toplota veoma utiče na kosu i čini je da puca i da gubi na kvalitetu. Zbog toga se trudite da se vaša kosa suši prirodnim putem, a kada ste na jakom suncu, nosite šešire i kačkete kako bi je maksimalno zaštitili.

Ako budete pratili ove savete, videćete da će se kvalitet vaše kose poboljšati i da će vam ona rasti mnogo brže.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group