Muška brada ima više bakterija nego dlaka pasa

Evo šta su pokazala najnovija istraživanja...

Naučnici iz klinike Hirslanden u Švajcarskoj uporedili su uzorke brade 18 muškaraca starosti od 18 do 76 godina, sa dlakama od 30 pasa. Ispostavilo se da su svi muškarci imali bakterije u bradi, a čak sedam ih je bilo opasnih po zdravlje.

Andreas Gutzeit je doktor koji je vodio ovo istraživanje i on je rekao da je zaključak ovih istraživanja da su psi zapravo čistiji od muškaraca. On je objasnio da muškarci koji imaju veliku bradu moraju da imaju izuzetnu higijenu koja mora biti svakodnevna, jer će se u protivnom u bradi stvarati bakterije koje mogu biti opasne po zdravlje.

Istraživanja su takođe pokazala da je hrana jedan od glavnih uzročnika koji dovodi do stvaranja bakterija u bradi i da bi bradu morali prati posle svakog obroka, baš kao i zube. U dlakama brade zadržavaju se mikroskopski komadi hrane, a ako ste jeli hranu koja je masna ili koja sadrži soseve, onda se i ona takođe može zadržati u bradi i tako stvoriti savršeno mesto za razvijanje bakterija.

Dakle, ako želite da imate bradu koja je dugačka i bujna, onda budite spremni da je perete nekoliko puta dnevno, ako želite da ona bude čista i ako želite da ne budete pokretni inkubator bakterija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group