Sve što treba da znate o uklanjaju tetovaža

Ako imate tetovažu koje želite da se rešite, onda pročitajte ovo...

Tetovaže su danas neverovanto popualrne i veliki broj ljudi ima barem jednu tetovažu na svom telu. Oni se ponose svojim tetovažama i kažu da je to sjajno iskustvo. Međutim, postoje i oni koji priznaju da je tetoviranje bila greška u njihovom životu koje žele da se reše.

Ovo su najčešće osobe koje su se tetovirale dok su bile mlade i koje su radile jeftine tetovaže kod loših tatu majstora. Iako je ovo bilo ne moguće pre nekoliko godina, tehnologija je toliko napredovala da sada imamo lasere koji mogu da uklone tetovaže.

Međutim, često se postavljaju pitanja koja su vezana za uklanjanje tetovaža kao što su – da li boli, da li je dugotrajno, da li je skupo? Kako bismo vam pomogli, odlučili samo da vam odgovorimo na najčešće postavljena pitanja i da vam objasnimo sve što treba da znate o uklanjanju tetovaža.

1. Ne postoje kreme koje vam mogu pomoći

Neki smatraju da određene kreme i prirodni melemi mogu da uklone tetovažu, ali to jednostavno nije moguće. Jedini način je laserska operacija.

2. Nisu svi laseri isti

Postoje različite vrste lasera koje tretiraju različite vrste tetovaža. Ako imate male i izbledele tetovaže, slabiji laser će biti dovoljan za uklanjanje, ali ako na koži imate kvalitetnu i veliku tetovažu onda je vrlo verovatno da ćete morati da potražite vrhunskog laserskog specijalistu koji ima moćan laser.

3.Skidanje može biti skuplje od tetoviranja

Ovo naravno zavisi od kvaliteta vaše tetovaže, ali u proseku uklanjanje tetovaže koja je veličine ruke košta od 200 do 400 dolara, dok ćete za velike, kompleksnije i slojevite tetovaže morati da date i preko 2000 dolara.

4. Crveno mastilo je najgore

Doktori koji uklanjaju tetovaže kažu da se crveno mastilo najteže skida sa kože i da su procesi uklanjanja ove boje najbolniji.

5. Procedura samo pos ebi nije mnogo bolna

Tokom uklanjanja operacije, na vašu kožu će biti nanašen anestetik u obliku gela koji će umrtviti kožu. Tokom skidanja osetićete blako peckanje i iritaciju, a posle završetka tretamana imaćete osećaj kao kada ste uradili prvu tetovažu.

6. Tetovaže na zglobovima i u blizini kostiju se najteže skidaju

Tetovaže na ovim mestima se najteže skidaju jer je tu koža vrlo tanka i laser ne može da bude toliko efektivan.

7. Tetovaža neće biti poptuno izbrisana

Odmah posle tretmana, tragovi vaše tetovaže će još uvek biti vidljivi, pa se ne nadajte da ćete odmah imati belu i čistu kožu. Potrebno je da tretirani deo kože mažete kremama i da izbegavate sunce i druge vrste iritacije ako želite da se koža potpuno zaleči. Ako su tetovaže rađene lošim mastilom, moguće je da ćete na tom delu tela imati fleku.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group