Probudite uspavanog fotografa u sebi

 
 

Prisećam se kada sam poslednji put držao fotoaparat u svojim rukama i čini mi se da je bilo u prošlom veku...

Dolaskom smart telefona, dobili smo bukvalno sve u jednom paketu. Fotoaparat, konekciju sa prijateljima, poslom, čitavim svetom. Pomoću ovih džepnih gedžeta bez kojih danas život ne možemo zamisliti, u stanju smo da uradimo, kreiramo, zabavimo se, zabeležimo lepe trenutke, sve ono što smo nekada gledali u naučno fantastičnim filmovima.

Kada mi neko kaže da magija ne postoji, ne verujem mu, jer smo danas pomalo svi mađioničari kada koristimo SMART telefone. U trenutku imamo pristup informacijama širom planete, možemo pristupiti svakoj mapi, pronaći svaku ulicu, skoknuti online na omiljenu plažu, i u isto vreme osloboditi i našu umetničku stranu i koristiti moćne kamere koje nas pretvaraju u fotografske profesionalce!

Verujem da i vi, kada kupujete novi telefon, prvo gledate kameru. To je naša realnost, jer živimo u vremenu društvenih mreža, gde jedna dobra slika može otvoriti gomilu novih mogućnosti, gde pomoću naših profila imamo priliku da ostvarujemo svoje snove i sebe prikazujemo na način na koji želimo.

 
 
 
 

Iako se s vremena na vreme zadivim svojim fotografskim sposobnostima, duboko u sebi znam da sam još uvek amater u ovom polju. A opet, želim i ja onako savršene fotografije koje većina mojih prijatelja „kači“ na Instagram. Šta je potrebno da uradim kako bih unapredio svoje veštine? Odgovor leži u odabiru pravog mobilnog telefona koji poseduje odličnu kameru. Znam da ste u neverici, ali verujte mi na reč da je to moguće.

Huawei je nedavno predstavio svoj novi P40 Pro model i napravio pun pogodak! Baš ono što sam priželjkivao. Ovaj telefon u sebi sadrži ozbiljnu kameru koja će od svih nas napraviti profesionalce.

Kada sam uradio prvi selfi ovim telefonom, shvatio sam da je to to. Iako nisam fotogeničan, ispao sam odlično!Kamera novog Huawei P40 kreirana je da izvuče maksimum iz prirodnog svetla i okruženja i da nam omogući da uz sitne prepravke i modove dođemo do najboljih rezultata. Sad postoji velika šansa da i moja fotografija zauzme mesto na panou nekog takmičenja. Prijavljujem se odmah za takmičenje u fotografiji, a ako želite i vi, možete mi se pridružiti prijavom na link: Huawei Next - Image Awards 2020

 

Objašnjenje za magiju dobijamo direktno iz Huawei štaba - kamere na Huawei P40 Pro telefonu nastale su u saradnji sa kompanijom Leica. Sigurni smo da ste čuli za čuvene Leica fotoaparate, koji su jedni od najboljih i važe za „must have“ opremu svakog profi fotografa. Sada verovatno shvatate da je moguće da u mobilnom telefonu posedujete i profi aparat.

Zahvaljujući unapređenoj telefoto kameri, Huawei P40 Pro približava udaljene subjekte sa 5x optičkim zumom, 10x hibridnim zumom i 50x digitalnim zumom. Ove opcije vam omogućavaju da zabeležite čak i najsitnije detalje i stvorite jedinstven sadržaj za vaše društvene mreže.

Naravno, kao i svaki „stručnjak“ za kameru, odmah me je zanimalo koliko piksela sadrži ovo čudo, jer to je nešto po čemu svi određujemo kvalitet kamera. Bićete vrlo impresionirani kada čujete da Huawei P40 Pro poseduje četvorostruki sistem kamera koji čine: glavna kamera od 50 MP, širokougaona kamera od 40 MP, telefoto kamera od 12 MP i 3D Depth Sensing kamera.

Ne morate biti baš veliki stručnjak da shvatite da je ovde reč o ozbiljnoj fotografskoj kameri koja vas neće razočarati. Telefoto kamera sa 5x optičkim zumom u Huawei P40 Pro telefonu uključuje niz boja za filtriranje RYYB radi poboljšanja unosa svetlosti i poboljšanja kvaliteta zumiranih fotografija.

huawei-p40-pro

Sve ovo vam možda zvuči komplikovano, ali poenta je da se sa fotkanjem više nećete mučiti. Nećete morati da korigujete svetlo, da tražite savršene uglove i da se slikate po 100 puta kako biste izvukli maksimum iz sebe, jer će P40 Pro odraditi to umesto vas.

Bio sam poprilično oduševljen kvalitetom fotografija i rezultatom koji sam postigao za samo nekoliko minuta dok sam testirao ovaj novi model, ali morao sam da postavim sebi jedno vrlo bitno pitanje – da li je kamera jedina dobra stvar kod ovog telefona?

Kao i većina vas i ja želim da mi telefon prvenstveno bude lep, da mi skladno leži u ruci, da nije težak, ni previše glomazan, a opet da poseduje performanse koje će me zadovoljiti... jer šta bi mi značila dobra kamera, ako ne mogu da sačuvam neograničeni broj fotografija?

Nisam morao mnogo da istražujem da bih otkrio da je Huawei izneo poboljšanju verziju serije P koja je u poslednjih nekoliko godina jedna od najpopularnjih na tržištu. Huawei P40 serija opremljena je Huawei Quad-curve Overflow displejem. Izuzetno uski okviri i prostrani zaobljeni uglovi čine da telefon izgleda kao da nema ivice ekrana, što pruža fanstastično iskustvo gledanja sadržaja na ekranu. Poboljšani skener otiska prsta na ekranu nudi 30% bržu biometrijsku proveru identiteta, što je još jedna korisna stavka, jer ćete moći u trenutku otključati telefon kada vam je najpotrebniji, bez dodatnog zadržavanja ili čekanja.

huawei-p40-pro

Naravno, telefoni se mogu kupiti i u različitim bojama: Ice White i Black, kao i Silver Frost... Osećam se kao u prodavnici slatkiša, jer je svaki model iz nove serije P40 fantastičan. Ne samo što ću u jednom geždetu dobiti moćan fotoaparat koji me neće izneveriti, već ću imati ozbiljan SMART uređaj sa performansama koje neće pregaziti vreme i koje će me dugo služiti.

Dakle, ako se razmišljate o unapređenju i kupovini novog SMART pratioca, onda pravac u najbližu prodavnicu mobilnih telefona kako biste ga izbliza pogledali i uverili se u to što vam pričam...