Škoti su popili sva piva na Euru 2024

Bez šale, zbog njih su nestale zalihe u Minhenu - i šire.

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. počelo je prošlog petka u Nemačkoj i na njemu su učestvovali neki od najvećih fudbalera i njihovi strastveni navijači. U prvom meču u Minhenu, Nemačka je igrala protiv Škotske, a škotski navijači su konzumirali velike količine piva u mnogim lokalnim barovima, verovatno utapajući bol.

Višestruki izveštaji potvrđuju da je uzbuđenje škotskih navijača dovelo do značajnog iscrpljivanja zaliha piva u Minhenu. Ovaj entuzijazam nije bio ograničen samo na Nemačku. Škotski navijači su takođe ispraznili zalihe piva na raznim aerodromima u Velikoj Britaniji, uključujući Glazgov i Aberdin. Iako ovo može izgledati problematično, to je svedočanstvo njihove snažne podrške i... blagodet za lokalna preduzeća, koja naravno nisu očekivala ovakav razvoj događaja, iako bi možda trebalo.

Nije iznenađujuće da je meč Škotska-Nemačka inspirisao duhovitu reklamu škotske kompanije za bezalkoholna pića Irn-Bru. Poznat po svom bezobraznom marketingu, Irn-Bru je igrao na nadimku nemačkog tima, "der Mannschaft", stvarajući kampanju za pamćenje.

Impresivna pobeda Nemačke

Što se samog meča tiče, Nemačka je pokazala odličan učinak, pobedivši Škotsku sa 5-1. Na nesreću Škotske, ovo je bio rekord za najveću razliku u pobedi u uvodnoj utakmici Eura. Jedini gol Škotske bio je autogol Nemca Antonija Ridigera, dodajući dašak ironije njihovom teškom porazu. Uprkos razočaranju koje su doživeli na terenu, škotski navijači su utehu našli u pivu.

Kako Euro 2024 napreduje, entuzijazam i posvećenost navijača Škotske ostaju visoki, čak i ako učinak njihovog tima padne.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group