Da li je Vladimir Putin uplašen za svoj život?

Ruski predsednik je očigledno veoma uplašen za svoj život i navodno nosi skriveni pancir na javnim događajima.

Ruski predsednik Vladimir Putin počeo je da nosi pancir tokom svojih javnih nastupa na otvorenom, objavio je u utorak Moscow Times. Prema rečima zvaničnika koji su ga viđali na ovakvim događajima, ova mera je novi dodatak njegovom bezbednosnom protokolu.

„Neophodna” mera predostrožnosti

Jedan zvaničnik je prokomentarisao Putinovo pojavljivanje tokom parade za Dan pobede u Moskvi 9. maja, napominjući: „Ove godine je bilo očigledno da je vođa nosio skriveni pancir tokom parade. Ova mera predostrožnosti izgleda neophodna“.

Putin, koji je u martu obezbedio svoj peti predsednički mandat, viđen je u interakciji sa generalima na godišnjoj vojnoj paradi uživo 9. maja. Posmatrači su primetili da su pokreti 71-godišnjaka delovali ukočeno i da je više puta podešavao odeću oko desnog ramena.

Stručnjak za bezbednost Džejd Miler analizirala je Putinov izgled i komentarisala za Moscow Times: „Putinov gornji deo tela izgleda neprirodno, sa ramenima neobično širokim i četvrtastim, bez prirodnog oblika leđa. Po mom profesionalnom mišljenju, on nosi neki oblik zaštite“.

Putinovo usvajanje pancira navodno je počelo 2023. godine, na preporuku njegove predsedničke službe bezbednosti, navodi ruski list. Drugi zvaničnik je dodao: „Bog čuva pažljive.

Zabrinutost zbog pokušaja atentata na Putina nije nova. U septembru je bivši oficir bezbednosti Vitalij Brižati u intervjuu za nezavisni ruski kanal TV Rain otkrio da je Putin ranije angažovao naoružane ronioce da traže potencijalne pretnje duž njegove privatne plaže.

Brižati, koji je prebegao u Ekvador nakon što je Rusija napala Ukrajinu, rekao je da se Putinova paranoja proteže i na lične rutine. Navodno dozvoljava samo jednom od svojih telohranitelja od poverenja da upravlja njegovom mašinom za pranje veša i često daje pogrešne informacije svom bezbednosnom timu o tome gde se nalazi, naglašavajući svoj duboki strah za svoj život.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group