Doktor otkriva zašto ne biste trebali spavati goli

TikTok lekar Dr. Jun podelio je razloge zbog kojih biste možda želeli dvaput razmisliti pre nego što se odlučite za spavanje bez odeće...

Iako neki od nas biraju tradicionalne pidžame ili staru majicu, drugi se umesto toga odlučuju da se potpuno skinu pre nego što legnu u krevet. Kao što je Merilin Monro jednom rekla kada su je pitali: "Šta nosim u krevetu? Pa, Chanel No. 5, naravno." Međutim, uprkos šarmu i zavodljivosti iza ovog ikoničnog citata, doktor je nažalost pokvario tu praksu razlozima zbog kojih biste možda želeli da izbegnete spavanje u rođendanskom odelu.

Nije iznenađenje za većinu da su ljudska bića pomalo neuredna. Svi mi neprestano izlučujemo, skidamo i gubimo razne delove i tečnosti iz naših tela u svakom trenutku. Ovo se naravno ne zaustavlja dok spavamo. Prema Dr. Entoniju Junu na TikTok mreži, postoji jedan specifičan razlog zbog kojeg biste možda želeli da nosite donji veš u krevetu. Konkretno, to je puštanje goluba u snu.

U videu postavljenom na društvenoj mreži, on je objasnio da ljudi često ispuštaju vetrove dok spavaju. Bez obzira na to koliko vam je zadnjica čista, svaki put kada ispustite vetar, mala količina fekalnog materijala takođe izlazi.

Dr. Jun je objasnio: “Prosečna osoba ispušta gas 15-25 puta dnevno i to se može desiti dok spavate. Naučna studija je dokazala da svaki put kada ispustite gas, prskate malu količinu fekalnog materijala.” Dodao je: “Ovo je tačno čak i ako nije pravo ‘prdanje’. Ista studija je pokazala da će vaš donji veš uhvatiti sve ove čestice. Dakle, zbog vašeg partnera u krevetu, molim vas, spavajte sa donjim vešom.”

Iako možda ne prljate krevet svakim "jednopucnjem", osim ako nemate mnogo sreće, svaki put kada ispuštate vetar, male čestice izmeta izlaze. Ali, doktor je objasnio, nošenje donjeg veša u krevetu može biti poput sarkofaga za vašu černobiljsku zadnjicu i zadržati toksični otpad unutra.

Naravno, ako ste i dalje odlučni da spavate goli uprkos fekalnom otpadku iz vaših noćnih vetrova, to je vaš izbor. Ipak, bilo bi dobro da češće perete posteljinu, samo za svaki slučaj.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group