Evo zbog čega su zaljubljeni muškarci zdraviji

Izgleda da je ljubav najbolji lek...

Svi znaju da ljubav čini da se osećamo dobro, ali šta se zapravo dešava u našim telima kada smo zaljubljeni? Mnogobrojna naučna istraživanja su dokazala da ljubav na mnoge načine pozitivno utiče na ljudsko telo, a mi vam predstavljamo najpozitivnije stvari koje ćete iskusiti ako ste zaljubljeni.

1. Ljubav deluje kao prirodni lek protiv bolova

Kada ste zaljubljeni, u vašem mozgu se luči oksitocin koji pomaže u borbi protv blova, naročito kada je reč o glavobolji. Novija istraživanja su pokazala da samo gledanje u osobu u koju ste zaljubljeni može da bude da deluje lekovito i da ublaži, pa čak i ukloni bolove.

2. Ljubav čuva vaše srce

Ne kaže se za džabe da žena može da ti slomi srce. Kada su muškarci zaljubljeni, njhovo srce radi mnogo boljim tempom, a takođe se reguliše i krvni pritak.

3. Ljubav pomaže u borbi protiv bolesti

Ljubav postiče naš mozak da luči endorfin koji poboljšava i pojačava imuni sistem. Dakle, kada imate temperaturu, samo zagrlite vašu lepšu polovinu i biće vam bolje.

4. Ljubav pomaže u borbi protiv insomnije

Ljubavni hormoni oksitocin i enrodfin će vas dobro umoriti, pa ćete zbog njih i mnogo bolje zaspati, tako da ako patite od nesanice, ljubav je pravi lek za vas.

5. Ljubav smanjuje uticaj stresa

Stres je danas prisutan kod svih ljudi i na nas utiče sa svih strana, ali ljubav i osećaj zaljubljenosti vam mogu pomoći da ga se brzo rešite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group