Prva konferencija i međunarodni simpozijum na temu: Eozinofilni ezofagitis, bolest 21. veka

Više slika

Više slika

Nacionalno udruženje „EoE – Više od alergije” organizovalo je svoju prvu konferenciju i međunarodni simpozijum na temu „Eozinofilni ezofagitis, bolest 21. veka”, povodom Dana eozinofilnog ezofagitisa. Ovaj značajan skup održan je u hotelu M u Beogradu, sa ciljem širenja svesti o ovoj bolesti među lekarima i pacijentima.

Na simpozijumu je bez novčane naknade predavanja održalo 17 stručnjaka, među kojima su bili gastroenterolozi, alergolozi, imunolozi, anesteziolozi, dijetetičari, psihijatri, patolozi, neonatolozi i ginekolozi. Dva predavača su bila iz inostranstva, iz Crne Gore i Hrvatske, dok su dva predavanja bila održana online. Gastroenterolog iz Italije podelio je svoja iskustva o ovoj bolesti u Evropi, dok je gastroenterolog iz Amerike predstavio kako se ova bolest uspešno kontroliše u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je prisutna već više od 10 godina.

Simpozijum je trajao od 10:00 do 16:30 časova, sa pauzom za posluženje od 12:30 do 13:30 časova. Tokom pauze, pacijenti su imali priliku da razgovaraju sa lekarima, dok su lekari razmenjivali svoja iskustva u skladu sa svojim specijalnostima. Svi izlagači i sponzori imali su svoje izložbene prostore, gde su postavljali štandove i prezentovali proizvode lekarima, pacijentima i drugim posetiocima skupa.

Nakon simpozijuma, od 18:30 do 00:00 časova, u restoranu hotela M poslužena je svečana večera za upravu udruženja, organizacioni tim, sponzore i predavače, kao znak zahvalnosti za trud, rad i donacije koje su omogućile održavanje ovog događaja.

Simpozijumu je prisustvovalo ukupno 183 lekara različitih specijalnosti, uključujući gastroenterologe, alergologe, imunologe, hirurge, molekularne biologe, patologe, anesteziologe, pedijatre, genetičare, dijetologe i nutricioniste, specijalizante i druge. Prisustvovale su i 22 medicinske sestre, 56 pacijenata i 28 predstavnika farmaceutskih kuća i sponzora. Posetioci su dolazili iz svih gradova i velikih kliničkih centara, kao i domova zdravlja, dok su pacijenti dolazili i iz inostranstva da bi čuli novine o bolesti i razmenili međusobna iskustva.

Udruženje se zahvaljuje donatorima koji su svojom društvenom odgovornošću i razumevanjem važnosti održavanja ovakvog skupa pomogli kroz novčane i uslužne donacije da se ovaj skup organizuje i održi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group