Zbog čega neki muškarci imaju crvenu bradu

Evo teksta za sve one koji imaju crnu kosu i crvenu bradu...

Veliki broj mušakraca širom sveta ima drugačiju bradu od svoje kose i to nije toliko čudna stvar. U većini slučajeva je brada crvena, dok je kosa tamnije boje i to je ono što zbunjuje veliki broj muškraca. Dakle, postavlja se pitanje – zbog čega je brada kod nekih muškaraca druge boje.

Odgovor leži u genetici. Najnovija istraživanja su pokazala da u našem telu postoji veoma veliki broj gena. Naravno da najviše genetike dobijamo od roditelja, ali u našpem DNK sastavu takođe imamo genetiku naših pradedova i daljih predaka. To može dovesti do uplitanja gena koji se zove MC1R i koji dovodi do pojave crvene kose. Osobe koje imaju snažan uticaj ovog gena postaju riđokosi i imaju svetlu kožu, pege na licu i crvenu kosu.

Međutim, postoji mogućnost da ovaj gen imate u sebi a da niste riđokosi i pegavi. Veliki broj muškaraca poseduje ovaj ge, ali se to na prvi pogled ne vidi. To se tek primećuje kada počnu da rastu dlake na vašem telu. Crvena dlaka se najčešće pojavljuje na bradi i ukazuje na pojavu MC1R gena.

Muškarci koji imaju ovaj gen imaće crvenu bradu, dok će ostale dlake na telu verovatno biti tamne. Ipak, pravila nepostoje kada je ovaj gen u pitanju pa se ovo takođe može odraziti i na druge dlake na vašem telu, što znači da  možete imati crvenkaste dlake ispod pazuha ili crvene stidne dlake.

Naravno, ovo nije nikakav poremećaj i to je sasvim normalna genetska promena, pa je doživljavajte kao deo vašeg šarma i prirodne lepote.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group