Trideseti rođendan Terminator 2 filma donosi novo 4K izdanje

Kompanija Studiocanal obradovala je sve nas koji ponekada volimo da se opustimo kod kuće i uživamo u kvalitetnim starim naslovima koji zaslužuju ponovno gledanje i jednostavno legnu savršeno nakon nedeljnog ručka ili napornog radnog dana...

Jedna od najboljih vesti iz sveta kućne zabave dolazi u vidu objave ovog brenda koji je potvrdio da će 4K specijalno izdanje legendarnog Terminator 2 naslova Džejmsa Kamerona, uskoro biti objavljeno u čast treće decenije od njegovog premijernog predstavljanja.

Tri nova prateća serijala biće lansirana paralelno sa filmom, uključujući ograničeno izdanje Endo Skull kompleta, novu Vinyl ediciju - sa originalnim saundtrekom iz drugog izdanja franšize na ploči, praćenih novim Steelbook kolekcionarskim primerkom takođe.

Sva tri izdanja doneće staroj i novijoj publici nove umetničke ilustracije i kolekcionarske primerke kreirane od strane američkog umetnika, Trejsija Činga. Sva prateća umetnička ostvarenja biće premijerno predstavljena publici od petog decembra ove godine.

Epska akcija i naučno-fantastično remek delo Džejmsa Kamerona, predstavilo je Arnolda Švarcenegera ponovo u njegovoj najikoničnijoj ulozi, ali i u nešto drugačijem svetlu, jer je za mnoge drugi deo franšize bio nešto što je otišlo iz sfere iskonskog horora i preselilo se u pitomiju zonu privlačniju širim narodnim masama, zadržavajući ipak deo one iskonske brutalnosti i nasilja koja je ukorenjena u ovom naslovu.

Bilo kako bilo, neko može reći da nikada ne može pobediti prvi deo, ali ipak uspeh koji je nastavak kultnog izdanja dosegao nikada ne može poreći, jer je on definitivno probio sve granice filmske industrije, unoseći veliki napor u stvaranje nečeg novog i svežeg, stvarajući unikatnu priču sa jezivom vizijom i savršenim zapletom, koja definitivno zaslužuje da bude ispoštovana do samog kraja i usavršena kako bi u njoj uživale generacije stolećima koja dolaze.

Terminator 2 je prvi put stigao na bioskopska platna 1991. godine i od tada se smatra jednim od najvećih akcionih blokbastera svih vremena. Novi naslov tada je nastavio originalnu priču nakon deset godina vremenskog razmaka tokom kojih je Sara Konor pokušavala da zaštiti svog sina Džona, budućeg vođu pokreta otpora, u borbi protiv mašina koje su zavladale svetom.

Zbog svojih napora da održi zdrav razum i dokaže priču u koju niko normalan ne može da poveruje, Sara završava u ustanovi za mentalno obolele, ali u međuvremenu stiže novi Terminator u vidu naprednog T1000 modela koji se vraća nazad kroz vreme kako bi ubio Džona Konora dok je još dečak.

Međutim, Sara i njen sin nisu sami, jer za zaustavljanje nove pretnje ovoga puta u pomoć pristiže njen stari poznanik. Pokret otpora u budućnosti uspeo je da pretvori stari model terminatora u svog saveznika i pošalje ga nazad, kako bi zaštitio Džona Konora po svaku cenu. Od ovog momenta bitka za sutrašnjicu i spas čovečanstva počinje.

Sa svakim sledećim nastavkom koji dodaje nešto priče, ali ni u kom slučaju nije dorastao delovima koji su zapravo jedini pravi Terminator filmovi, posebno zbog toga što naredna izdanja jasno ističu visok potencijal koji nažalost nikada nije dostignut i predstavljaju bledu senku onoga što je urađeno pre njih.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group