Sve što treba da znate o novom Huawei Watch GT2 pametnom satu

 

Huawei je sredinom novembra predstavio nove uređaje na prvoj Silent prezentaciji u našem regionu. Među raznim gedžetima našla se druga generacija pametnih satova, Huawei Watch GT2. Predstavljamo vam muške modele, koji dolaze u dve varijante – sportskoj i elegantnoj.

Na prvoj generaciji Huawei Watch GT satova postojalo je devet opcija za sve zaljubljenike u sport i fitnes. Huawei Watch GT2 podržava ukupno 15 opcija, od kojih su osam za sportove na otvorenom (trčanje, hodanje, planinarenje, hodanje u prirodi, trčanje po planinskim stazama, vožnja bicikla, plivanje u otvorenoj vodi i trijatlon), i sedam za sportove u zatvorenom prostoru (hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje u bazenu, slobodan trening, trčanje na traci i mašina za veslanje).

 
 
huawei huawei huawei
 
 
huawei huawei huawei

Sat je obogaćen tehnologijom za inteligentno praćenje pulsa koja prepoznaje aktivnost i preciznije prati i šalje izveštaje o aktivnosti pulsa. Sat može da prati puls u svakom trenutku, svakog dana, pa čak i kada spavate. Takođe, Huawei Watch GT2 uveo je dodatnu meru bezbednosti za korisnike koji imaju neku vrstu srčanih mana. Uz to, ukoliko ste dugo neaktivni, sat će vam poslati obaveštenje o tome da je vreme da se pokrenete.

Huawei Watch GT2 poseduje Relax opciju, koja nakon aktivacije pruža različite vežbe disanja, kojima možete smiriti dah, puls, smanjiti stres i između ostalog poboljšati cirkulaciju. Ovu opciju možete koristiti kako nakon treninga, tako i u bilo kojoj drugoj situaciji u kojoj osetite da vam je potrebno. Sat vam putem vibracija signalizira kada treba da udahnete, a kada da izdahnete vazduh, uz vizuelne znakove na ekranu.

Kada je dizajn u pitanju, prva vidna promena jeste sam ekran. Huawei Watch GT2 poseduje veliki, AMOLED HD displej, koji pokriva celu površinu kućišta sata. Veličina mu je 1,39 inča, debljina 46mm, dok rezolucija displeja iznosi 454 x 454 piksela. Osvetljenje na samom displeju je veoma dobro, što omogućava da bez problema vidite i pročitate sve sa njega, čak i pri jakom spoljnom osvetljenju.

Dva fizička dugmeta koja se nalaze na desnoj strani čeličnog kućišta sata, veoma podsećaju na ona na analognim satovima, što sat automatski odvaja od hladnog, “digitalnog” dizajna.

Originalna narukvica koju dobijate uz sat je kožna u slučaju klasične i silikonska u slučaju sportske varijante sata. Međutim, ukoliko poželite možete je zameniti nekom drugom, a sam displej, odnosno pozadinu sata možete potpuno prilagoditi sebi. Kada povežete Huawei Watch GT2 sa Huawei Health aplikacijom, možete pristupiti “Prodavnici pozadina”, koja poseduje veliki broj različitih pozadina za sat. Možete odabrati neke od predloženih, već postojećih ili ubaciti neku od fotografija koje se nalaze u vašoj galeriji telefona.

huawei
huawei
huawei
huawei
huawei
 
 

Muški modeli Huawei Watch GT2 satova sada poseduju opciju obavljanja poziva, direktno sa sata. Potrebno je samo da preko Bluetooth-a povežete vaš Huawei Watch GT2 sa pametnim telefonom. Pozivi sa sata funkcionišu na razdaljini do 150 metara u odnosu na pametni telefon. Takođe, postoji mogućnost unošenja do 10 kontakata direktno u sat, pomoću Huawei Health aplikacije. Na taj način sa lakoćom možete pretražiti i pozvati svoje omiljene kontakte, koristeći samo sat.

Huawei Watch GT2 ima mogućnost slušanja muzike direktno sa sata. Zbog velike memorije koju poseduje, u njega možete sačuvati do 500 mp3 pesama. Možete ga i povezati sa pametnim telefonom pa slušati već postojeće plej liste koje tamo imate. Takođe, možete ga preko Bluetooth veze povezati sa Huawei FreeBuds 3 bežičnim slušalicama i slušati muziku bez upotrebe mobilnog telefona.

Huawei Watch GT2 ima bateriju koja pri korišćenju klasičnih opcija može trajati do dve nedelje. Sat detektuje vaše aktivnosti u različitim situacijama i u skladu sa time prilagođava potrošnju energije, te štedi bateriju kada god može, kako bi sat radio što duže. U sportskom režimu rada sa GPS praćenjem na muškim modelima sata, baterija može da traje do 30 sati.