Zašto Kristijano Ronaldo za svako prvenstvo lakira nokte na nogama

Navijači su primetili njegove nalakirane nokte na nogama u prethodnim objavama na Instagramu...

Kristijano Ronaldo je nedavno dospeo u vesti kada su navijači primetili da nosi lak za nokte, i moguće je da će to ponoviti i tokom Evropskog prvenstva. Međutim, postoji ključni razlog koji stoji iza toga – nije reč samo o modnom izboru, jer portugalska fudbalska legenda gotovo uvek ima razlog za sve što radi.

Jedan od najdisciplinovanijih ljudi na planeti, Ronaldo je bezopasno postavio sliku nakon treninga sa svojim trinaestogodišnjim sinom, Kristijanom Juniorom, na Instagram. Otac i sin su radosno pozirali sa širokim osmesima dok su pokazivali mišiće u očekivano luksuznoj kućnoj teretani. Ali post je postao viralan zbog nečega što fudbaler verovatno nije mogao da predvidi, jer su njegovi navijači usmerili pažnju na njegove nokte na nogama, ističući u komentarima da su bili lakirani crno.

Mnogi korisnici su ostali zbunjeni, pitajući se zašto bi fudbaler odlučio da stavi crni lak za nokte, ali razlog iza toga je nešto što biste definitivno očekivali od Ronalda. Ispostavilo se da su sportisti izuzetno podložni gljivičnim infekcijama oko noktiju na nogama zbog beskonačnih sati svakodnevnog znojenja u obući. Problem je posebno čest kod fudbalera, čija stopala trpe velike traume kada ih udaraju ili gaze tokom utakmica.

Dakle, Ronaldo lakira nokte na nogama kako bi ih zaštitio od gljivica i bakterija, i verovatno neće prestati sa tom praksom tokom Evropskog prvenstva. Po svemu sudeći, ta praksa je svakako delotvorna, jer je ovaj tridesetdevetogodišnjak i dalje u vrhunskoj formi, obarajući rekorde gde god da krene, postigavši 44 gola i 13 asistencija u svim takmičenjima tokom svoje prve pune sezone u saudijskoj Pro ligi, igrajući za Al Nasr.

Pored toga, on nije jedini koji redovno ide na pedikir u cilju zaštite svojih stopala. Tokom vrhunca svoje bokserske karijere, Majk Tajson je takođe lakirao nokte, a to je uobičajena praksa i među MMA borcima i atletičarima.

U drugim vestima, čini se da Kristijano Junior sledi pedikirane stope svog slavnog oca, igrajući u nekoliko akademija pre nego što se pridružio Al Nasru. Igrač do 13 godina rekao je: "Veoma sam srećan što sam došao ovde i osećam se udobno sa [Al Nasrom], brzo sam se prilagodio i uživao tokom tekuće sezone, hvala Bogu."

Takođe, traži od svog oca da igra još nekoliko godina kako bi jednog dana mogli zajedno da izađu na teren. Ronaldo je ranije rekao: "Moj sin mi kaže: tata, izdrži još nekoliko godina. Želim da igram sa tobom!" Na nedavnoj dodeli Globe Soccer Awards, našalio se: "Kada ću završiti, ne znam iskreno. Naravno, biće uskoro, uskoro mislim 10 godina više. Ne, šalim se, ne znam, videćemo."

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group