Pet načina da pravilno pripremite svoje telo za leto

Brojni ljudi su odavno počeli da se pripremaju za leto i nastoje da svoj organizam probude iz zimskog sna ili neaktivnosti koja nastupa iz brojnih razloga...

Nekoliko pravih saveta za brže oslobađanje od viškova i vraćanje organizma u formu, ostvarujući upsut njegov pun potencijal za ovo leto, donosi nam Harvi Luton, prvi čovek iza popularnog fitnes sajta The Movement Blueprint.

1. Potencirajte telesni pristup

Trening za čitavo tela neće vas samo postaviti u bolju poziciju funkcionalno, već će takođe iskoristiti i sagoreti daleko više kalorija od rutina za pojedinačne delove. Prisvajajući ovaj pristup i inkorporiranje multizglobnih obrazaca može imati velike prednosti za ishod vaših treninga, kako po pitanju performansi, tao i iz atletkse perspektive.

2. Ne plašite se

Favorizujte stimuluse izdržljivosti i snage, pomerajući srednje i velike terete u više ponavljanja i dužim radnim setovima. Uključite i mešovite modalitet treninge takođe, upotrebom kardio mašina, nosača tereta i dinamičnih pokreta. Ovo će vam omogućiti da nastavite sa izgradnjom mišićne mase uključujući moć i snagu u svoje sesije.

3. Održavajte kardio

Kardio vežbe mogu biti niskog intenziteta, jednostavno osigurajte da uključite pokrete sa telesnom kilažom kao i tradicionalne forme kardio vežbi. Ovakvi treninzi su odličan alat za povećanje snage bez postavljanja visokog stresa na organizam, ali i pomoć pri povećanju stope oporavka između vežbi sa teretima.

4. Bolji ulaz = Bolji izlaz

Napajajte svoje telo dobrom ishranom. Osigurajte da jedete dovoljno kako biste izvukli najviše što možete iz svojih treninga, što je u svakom slučaju bolje nego da sebe bacite u jarak velikim kalorijskim deficitom. Igrajte na duže staze, postavljajući proteine i hidraciju u prioritete.

- Pijte dosta vode

Voda je osnova našeg postojanja i pravilnog funkcionisanja oko 15 triliona ćelija u našem organizmu. Ispijanje dovoljnih količina vode je takođe efektivna strategija za povećanje sitosti i sprečavanje pregrevanja.

- Batalite smeće

Na duge staze, šećeri, aditivi, zasićene masti i višak soli mogu predstavljati odlučujuće faktore atletskih performansi. Hrana koja je obogaćena ovim sastojcima uvek je visokokalorična i ponekada čak izaziva i zavisnost. Držite ovakve namirnice daleko izvan svoje kuće i svog uma.

- Porcirajte svoje obroke

Ukoliko ne koristite različite aplikacije za praćenje unosa nutrijenata, jednostavno pravilo koje možete pratiti jeste deljenje vašeg obroka na trećine. Ispunite jednu trećinu slabim proteinima, drugu šarenim povrćem i treću sporo oslobađajućim ugljenim hidratima.

5. Maksimalna posvećenost

Izgradite navike oko vaših treninga koje će vam omogućiti bolje performanse. Higijena spavanja, od 7 do 9 sati u toku noći, termogenezijske aktivnosti - nevezane za vežbanje i generalni novoi svakodnevnih aktivnosti mogu vam umnogome pomoći da dovedete telo u najbolje moguće stanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group