Šta vožnja bicikle od sto kilometara dnevno učini čovekovom telu

Novi video izbačena na Global Cycling Network kanalu, inspirisan je Markom Treifalom i njegovim poslednjim izazovom u kome vozi polumaraton svaki dan, tako da je domaćin emisije, Henk, pristao da vozi sto kilometara svakoga dana tokom čitave nedelje...

"Verujem da će ovo boleti", izjavio je. "Deprivacija sna, sati na bicikli, bolne noge, zgrčeni mišići." Henk će takođe nastaviti da radi sve što je radio u svakodnevnom životu tokom radne nedelje, što znači da će te kilometre morati da utisne u regularne rutine, što je samo po sebi fizički i mentalni izazov posebne vrste.

Henk je ovaj izazov startovao vema žestoko, prevazilazeći svoj cilj u prvoj vožnji prelazeći 130 kilomentara u roku od pet sati i jedanaest minuta, ali ga je iscpljenost stigla kada je nedelja odmakla u drugi dan i kada su njegove noge delovale veoma teškim prilikom startovanja druge vožnje od sto kilometara. "Nadam se da ću uspeti", izjavio je.

Bolovi i muke nastavili su se i tokom trećeg dana ovog izazova, čemu je dosta doprineo i nedostatak vremena za odmor. "Imao sam dobar doručak, dobar proteinski šejk, ali me i dalje sve poprilično boli. Nadam se da mogu da izvučem sve što je potrebno i kompletiram još jednu stotku danas." Ovoga puta biciklista je kompletirao 75 kilometara, ali je odlučio da dodatnom pređenom kilometražom početkom nedelje izbalansira čitav saldo.

Kako se izazov nastavljao, Henk je takođe primetio da veoma teško može uklopiti dnevne kilometraže i obaveze vezane za posao, dok se za četrvrti dan brdske vožnje pripremio tako što je čitav dan radio na snimanju. Tokom nekoliko poslednjih dana izazova, on je vozio unutra, završavajući kilomentraže na kućnoj bicikli tokom večernjih časova. Zatim, za svoju poslednju vožnju, on je posedovao i društvo, što je napravilo veliku razliku prilikom održavanja motivacije.

"Izazov je bio prilično brutalan, našao sam da mi je prilično teško da održavam dobar san", izjavio je. "Potom sam pokušao da se oslonim na nturitivne vrednosti, kako bih dobio dovoljno proteina koji će pomoći bržem oporavku mojih mišića. Sada kada sam završio, prilično sam srećan što je svemu kraj. Nisam imao vožnju od 28 sati na bicikli tokom radnih sati i radne nedelje odavno. Moje noge definitivno osećaju sve, a mogu vam reći da sam prilično oštećen. Međutim, mogu potvrditi da sam prilično uživao tokom izazova."

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group