Sada vaše spermatozoide možete proveriti pomoću mobilnog telefona

Telefoni postaju sve napredniji, a izgleda da će svoju primenu naći i u medicini...

Navikli smo da naši SMART telefoni mogu da rade svakakve operacije, ali do sada nismo čuli za telefon koji može da pomogne u medicini. Međutim, ovo će još malo postati stvarnost.

Naučnici iz Bostona kreirali su uređaj koji će pomoći muškarcima da testiraju kvalitet svoje sperme, tj. da provere pokretljivost svojih spermatozoida. Ovi inovatori su kreirali mali USB uređaj koji će se priključivati na telefon i koji će vašu kameru pretvarati u mikroskop i skener.

Sve što korisnik treba da uredi je da mali uzorak sperme stavi na mikročip i da ga ubaci u uređaj u telefonu. Tada se vaša kamera transformiše u mikroskop koji vam pokazuje vaše spermatozodie, a posebna aplikacija vrši sve potrebne testove koji vam na kraju pokazuju  da li ste plodni ili ne.

Iako verovatno mislite da ovo ne može biti pouzdano kao pravi test kod urologa, varate se, jer su istraživanja pokazala da ovaj mobilni dodatak ima tačnost od 98% što je zaista neverovatno.

Kreatori ovog uređaja se nadaju da će na ovaj način smanjiti pojavu bele kuge i da će pomoći muškarcima da na vreme uoče medicinske probleme.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group