Izreka "kol'ki nos tol'ki ponos" konačno dobija naučni osnov

Tim naučnika proučavao je odnos između veličine nosa i muškog polnog organa na nedavno preminulim ljudima, kako bi dokazali da li ona stara "koliki nos toliki ponos" zaita važi...

Dobra vest za sve nosonje jeste to da je tim forenzičkih naučnika dokazao da je veći nos zaista moguće povezati sa vršnjakom. Istraživači su svoju studiju izvršili na sto dvadeset i šest muških leševa, u velikoj autopsiji izvršenoj na Medicinskom Fakultetu u Kjotu, koja je trajala od aprila 2015. do marta 2019. godine. Svi leševi su bili u starosnoj dobi između trideset i pedeset godina, a njihove autopsije su izvršavane u roku od tri dana nakon nastupanja smrti, pre nego što može doći do glavne faza raspadanja.

Tokom studije, objavljene u Basic and Clinical Andrology publikaciji, tim naučnika merio je širinu, dužinu, težinu i obim opuštenih penisa, kao i težinju njihovih testisa. Naravno, nije bilo moguće izazvati erekciju kod mrtvih ljudi, tako da su lekari umesto toga koristili tehnike merenja istegnutog polnog organa, što se izvodi manualnim putam, koji je omogućio precizne mere onoga što bi ljudi imali u erektivnoj dužini kada bi bili živi.

Tim je otkrio da postoji maksimalni broj povezujućih tačaka između izduženog opuštenog penisa i dužine erektivnog polnog organa, što ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Međutim, šablon koji se pojavio i jasno dokazuje najveći broj tačaka povezanosti jeste između dužine nosa i penisa u "erekciji". Veličina nosa nije u jakoj korelaciji sa dužinom penisa, jer kako timovi navode, elastičnost malih, opuštenih muških organa, može biti daleko veća od onih opuštenih velikih primeraka.

"Činjenica da je veličina nosa povezana sa razvučenom dužinom penisa, naglašava da dužina muškog polnog organa moda i nije odlučena godinama, visinom ili težinom tela, već je već određena pre samog rođenja."

Kako sve ovo pomaže forenzičarima? Zapravo nikako. Da je tim zaključio kako se dužina penisa menja tokom starenja, onda bi se to moglo povezati sa volumenom prostate, koja se zapravo povećava kako odlazimo u godine i moglo bi da pomogne prilikom određivanja starosti kod muškaraca. Bilo kako bilo, ono što su otrkili zaista bi moglo pomoći tokom budućih istraživanja, ali rezultati ove studije nisu odmah primenjivi.

"Iako su naši rezultati potpuno beskorisni po pitanju forenzičkih upotrebnih vrednosti, razumevanje rasta penisa ili facijalnih elemenata predstavljaju veoma važnu stavku za proučavanje nivoa ekspresije androgenog fetalnog receptora i pratećih muških genitalnih funkcija", napisao je tim istraživača u svojoj zavničnoj izjavi, dodajući da će i dalje nastaviti da proučavaju ove veze.

"Ova studija je prva koja jasno demonstrira odnos između veličine nosa i polnih organa, ali je za sada ograničena na Japanske muškarce, dok su razlozi ovakve pojave i povezanosti potpuno nejasni za sada. Međutim, sve je ovo veoma interesantno i na bazi našeg rada će se sva dalja istraživanja sprovoditi."

Sa druge strane, istraživači su pronašli veoma male veze između dužine nosa i težine muških testisa.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group