Kako je jedan od najbrilijantnijih engleskih glumaca na neobičan način stigao do Sneča

Stiven Grejem je jedan od najtalentovanijih glumaca u Velikoj Britaniji svih vremena, što njegovu priču iza uloge u kultnom Sneču čini još neverovatnijom...

Iako je četrdesetosmogodišnja zvezda sada već zreo glumac i neko ko je u pozorištu, serijama i na filmu od dečačkih dana, on je ipak prvu globalno veliku ulogu imao u Gaj Ričijevom remek delu iz dvehiljadite godine.

Komentarišući u poslednjoj epizodi emisije About Movies na Sky One kanalu, Grejem je otkrio da je otišao na audiciju za Sneč samo kako bi drugaru napravio društvo. Kada je upitan od strane voditelja kako je stigao do ove velike uloge, glumac je izjavio: „Otišao sam da napravim drugaru društvo. To je bio naslov Gaja Ričija, tako da sam otišao zajedno sa njim. On je ušao unutra i izašao, nakon čega smo popili čaj. Gaj je izašao i pitao me da li sam ja sledeći, na šta sam odgovorio sa ne, naglasivši da sam tu sa svojim prijateljem“.

Režiser ga je potom upitao da li je on glumac i nakon što je dobio potvrdan odgovor, Riči ga je ubedio da uđe unutra i pokuša audiciju. Grejem je objasnio da zbog svoje disleksije ne može da čita iz scenarija, ali je Riči bio više nego srećan da ga pusti da improvizuje čitavu scenu, tako da nije predstavljalo nikakvo iznenađenje što je Stiven Grejem jednostavno briljirao i potpuno urnisao sve što mu je Riči dao.

„Improvizovali smo neko vreme i on je bio u fazonu ’vau, sjajno, u redu, krećeš u ponedeljak’. Ja sam odmah pitao šta da kažem drugaru, ali je njegov odgovor bio da to nije njegov j*!#$i problem.“ Nema nikakve sumnje da se prijatelj nije ljutio, jer u ovoj igri uvek pobeđuje bolji, a i zbog toga što je ova uloga upravo kataputirala Grejemovu karijeru i dovela do brojnih drugih prilika, što pravom prijatelju nikada ne bi trebalo da smeta.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group