Fun - Zanimljivosti

Deca više liče na očeve nego na majke

Najnovija naučna istraživanja su otkrila da deca imaju više očevih gena nego majčinih...

Do sada se mislilo da se geni majke i oce podjednako dele u detetu i da dete može ličiti i na majku i na oca. Iako je tačno da dete fizički može ličiti na oba roditelja, najnovije studije su pokazale da su očevi geni dominantniji i da svako dete uvek malo više liči na oca nego na majku.

Pored karakteristika lica koje su najočiglednije i koje prvo uvek primećujemo, deca od očeva direktno nasleđuju osmeh, visinu, pa čak i osobine. Nije važno da li je dete muškog ili ženskog pola, uglavnom će svako dete više ličiti na oca nego na majku. Možda neki te sličnosti neće primetiti, ali verujte nam, one su tu.

Crte lica deteta obično predstavljaju mešavinu, ili mogu biti bukvalna kopija jednog roditelja, uključujuči i majku, tako da očevi jedino tu ne preuzimaju glavnu ulogu, ali u ostalim segmentima nasleđivanja gena, očevi jednostavno imaju dominantniji i jači gen koji određuje kako će dete izgledati.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group