Xiaomi uskoro kreće sa izgradnjom prve fabrike za proizvodnju električnih automobila

Kineski elektronski gigant, kompanija Xiaomi, uleće u industriju automobila i trenutno radi na pripremama za početak izgradnje svoje prve fabrike u Pekingu, koja će moći da proizvodi do 300.000 vozila godišnje...

Vlasti kineskog glavnog grada, otkrile su da će se izgradnja fabrike izvesti u dve faze. Xiaomi će takođe uspostaviti svoje predstavništvo za svoju novu automobilsku diviziju, prodajnu i istraživačku jedinicu takođe, u ekonomskoj i tehnološko-razvojnoj zoni Pekinga. Za sada nije jasno da li su startovali radovi na izgradnji, ali izvršni direktor kompanije Xiaomi, Lei Jun, tvrdi da će ova fabrika krenuti sa masovnom proizvodnjom automobila 2024. godine, prenosi Rojters.

U septembru je ovaj kineski brend objavio svoje planove za formiranje Xiaomi EV Company Limited odeljenja, koje će ga lansirati u sferu automobilske industrije. Ovaj brend električnih automobila registrovao je kapital od 1,5 milijardi dolara i oformljen je nakon što je Xiaomi proveo pet meseci u istraživanju javnosti i inspekciji industrijskih lanaca. Od septembra meseca, automobilska divizija ovog brenda porasla je na trista zaposlenih.

Xiaomi još uvek nije predstavio tačnu mapu puta koja bi detaljno opisala šta će tačno podrazumevati nova avantura u svetu električnih automobila, ali konstruisanje ove velike fabrike, sugeriše da kineski brend neće biti partner ni sa jednim ustaljenim i postojećim proizvođačem automobila, niti će aktivirati ugovorne proizvođače kako bi njegovi modeli bili kreirani. Xiaomi je spreman da potroši do 10 milijardi na svom putu proizvođača električnih automobila tokom sledećih deset godina.

Tokom avgusta, EV odeljenje kompanije Xiaomi kupilo je kompaniju koja se bavi razvijanjem autonomnih vozačkih tehnologija, Deepmotion Tech, što sugeriše da će ovaj brend svoje modele opremati naprednim sistemima vozačkih asistencija.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group