Brazilski napadač uskoro na odsluženju zatvorske kazne zbog silovanja

Robinjo bi trebalo da krene sa služenjem svoje devetogodišnje zatvorske kazne nakon što je proglašen krivim za učestovanje u grupnom silovanju, dok je Italija izdala međunarodnu poternicu za njim...

Robinjo je zvanično proglašen krivim za grupno silovanje žene nakon što su je omamili alkoholom u noćnom klubu, od strane milanskog suda tokom 2017. godine, zajedno sa još petoricom Brazilaca. Prošlog meseca, Vrhovni sud u Rimu, potvrdio je presudu od devet godina tridesetosmogodišnjeg fudbalera, nakon poslednje žalbe, što znači da je Robinjo zvanično iskoristio sve svoje opcije.

Bivša zvezda Milana, sada živi ponovo u Brazilu, dok je tužilac u ovom gradu sada izdao internacionalnu poternicu i nalog za hapšenje napadača, koji je nedavno potpisao ugovor sa ekipom Santosa. La Republika prenosi da je italijanski pravosudni sistem zahtevao da se izvrši ekstradicija Robinja i njegovog prijatelja Rikarda Falkoa, koji je takođe osuđen, iz Brazila.

Međutim, ustav ove južnoameričke nacije zahteva glasanje po pitanju izručenja svojih državljana, tako da se mora sačekati još kako bi se videlo da li će se ovo zapravo dogoditi. Jakopo Njoki, glavni tužilac u slulaju, izjavio je: "Saznali smo da je milanski javni tužilac prosledio zahtev za ekstradiciju brazilskim vlastima i Ministarstvu pravde".

"Stoga, ovaj problem je poprimio diplomatsku i političku prirodu. Moj klijent ne mari da li će Robinjo služiti svoju kaznu u Italiji ili u Brazilu, jer je njoj najvažnije da pravda bude sprovedena do kraja i da ova kazna, koja je sada konačna, bude ispoštovana". Incident zbog kog je Robinjo proglašen krivim, uprkos njegovom poricanju, dogodio se 2013. godine u vreme kada je igrao na San Siru.

Bivši igrač Mačnester Sitija, prešao je u Milano tokom 2010. godine, nakon dve godine provedene u Premijer Ligi, gde je prvi put potpisao ugovor za Abu Dabi Junajted Grupaciju. On je dao dvadeset i pet golova u 108 utakmica Serije A za svoj novi klub i pomogao mu da osvoji titulu u svojoj prvoj sezoni. Nakon tri sezone u Turskoj, on se vratio u Brazil kako bi zaigrao za Santos 2020. godine, ali nije imao ni jedan nastup za klub, zbog velikih kontroverzi vezanih za njegovo dovođenje.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group