Travis Pastrana želi da obori rekorde Ivla Kanivla

Ivl Kanivl je verovatno najpoznatiji moto kaskader u istoriji...

Mlađe generacije ga se ne sećaju, ali su sigurno čule za njega. Robert Kreg Kanivl, poznatiji kao Ivl Kanivl, bio je legenda kaskaderskog moto sporta. On je na svom dvotočkašu preskakao mnogobrojne automobile, autobuse i redovno proletao kroz vatrene prstenove.

Najveći poduhvati Ivla Kanivla bili su kada je 1973. godine, motorom preskočio 50 automobila i kada je 1975. godine preskočio 16 autobusa. Ovi rekordi do danas su ostali neoboreni, ali sada na scenu stupa novi neustrašivi vozač po imenu Travis Pastrana.

Travis će pokušati da obori sve Kanivlove rekorde, odnosno da preskoči 52 automobila i 18 autobusa. Međutim tu nije kraj. 1975. godine, Ivl Kanivl je hteo da preskoči i fontanu u Las Vegasu  i preleti razdaljinu od skoro 50 metara. Nažalost, on nije lepo doskočio, pao je i polomio je karlicu, levi kuk, obe ruke, zglobove i bio je u komi 29 dana.

Pastrana želi da ovaj skok ponovi i da ga završi na točkovima. Mnogi kažu da on to neće uspeti jer je prostor na kojem će morati da skaće dosta manji i da će imati mnogo teži zadatak nego kada je skakao Kanivl, ali on je ubeđen da to može.

U nedelju, 15. jula, svi će moći uživo da gledaju ovaj skok, a ako Pastrana uspe u svojoj misiji, on će ući u istoriju i biće pravi naslednik Ivla Kanivla.

Pogledajte kako je izlgedao originalni skok Kanivla koji se završio opakim padom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group