Baz Oldrin nokautirao teoretičara zavere koji ga je optužio da je lažirao sletanje na Mesec

Ako priđete Baz Oldrinu puni teorija zavere, morate biti prilično hrabri - i spremni da primite udarac direktno u lice...

Legendarni astronaut, sada u 94. godini, ne igra se kada je u pitanju dovođenje u pitanje njegovog integriteta ili autentičnosti njegovog sletanja na Mesec sa Nilom Armstrongom. Niko nije znao da Oldrin ima tako dobar desni kroše i tako snažnu antipatiju prema ludačkim teorijama dok sudbinski nije naišao na jednog od kraljeva zavera, poznatog kao Bart Sibrel.

Pogledajte ovo:

Sibrel je objavio nekoliko filmova istražujući legitimitet Apollo misija na Mesec, tvrdeći da detalji ovih istorijskih dostignuća za čovečanstvo nisu usklađeni - iako je većina njegovih tvrdnji opovrgnuta. Međutim, nije se tako lako predao i umesto toga odlučio je da ponovo pokuša da prevari svemirske ikone poput Armstronga, Alana Bina, Judžina Cernana i Edgara Mičela u intervju kada bi ih ugledao. Oldrin je očigledno bio i na meti zbog činjenice da je bio pilot Lunarnog Modula Orao na misiji Apollo 11 1969. godine, kao i drugi čovek koji je hodao po Mesecu. Zato je na kraju udario Sibrela u lice nakon što je bio zatečen ispred hotela u Beverli Hilsu, Los Anđelesu, u septembru 2002. godine.

U snimku koji se nedavno ponovo pojavio na društvenim mrežama, Oldrin se može videti kako pokušava da pređe ulicu dok ga filmski stvaralac prati tražeći od astronauta da "zakune se na Bibliji" da je njegov šetnja po Mesecu bila legitima. Konsijerž hotela pokušao je se umeša u nastali haos, dok se frustrirani Oldrin može čuti kako kaže: "Hoćeš li mu reći da ode odavde? Pozvaćemo policiju!" Kao pas sa koskom, Sibrel je nastavio da iznosi svoje teorije zavere dok se Oldrin približavao ulazu u hotel. Sibrel je rekao: "Ti si taj koji je rekao da je hodao po Mesecu kada nisi. Možemo li reći da je prekorila koza ovcu? Da li sam se lažno predstavio?"

U tom trenutku je jasno da 72-godišnji Oldrin gubi volju za životom uprkos tome što je uspeo ostati relativno miran tokom razmene, dok viče: "Hoćeš li me ostaviti na miru!" Sibrel zatim kaže: "Ti si kukavica, lažov i..." Nikada nismo saznali treću stvar za koju se pretpostavlja da je Oldrin, jer je odlučio da Sibrela udari pesnicom nakon što je imao dosta podbadanja.

Međutim, njegov pokušaj da ovim udarcem utera malo smisla u teoretičara zavere malo je učinio da ga ućutka, jer samoprozvani stručnjak i „govorilac istine” i dalje veruje da je celo sletanje na Mesec bila velika prevara. Oldrin je izbegao tužbu uprkos tome što je incident zabeležen kamerom, jer je okružni tužilac u Los Anđelesu odlučio da je bio isprovociran da koristi pesnice. Izjava zamjenika okružnog tužioca Elizabet Ratinof tada je glasila: "Na kraju, Sibrel je nazvao Oldrina lopovom, lažovom i kukavicom. Video prikazuje Oldrina kako Sibrela jednom udara u lice pesnicom. Sibrel se odmah okreće ka prisutnoj filmskoj ekipi i čini se da dva puta izjavljuje, ‘Jeste li to snimili?’ Na osnovu ukupnih okolnosti malo je verovatno da bi porota našla Oldrina krivim za optužbu za prekršajno nasilje."

Sibrel je rekao da se odlučio da ne tuži Oldrina zbog njegovog statusa poznate ličnosti, ali je za St. Petersburg Times izjavio da astronaut "ima dobar udarac". "Bio je brz, takođe. Nisam ga video da dolazi," dodao je. I samo da razjasnimo svaku zabunu - profesor aeronautike i astronautičkog inženjeringa na Univerzitetu Perdu, Džejms Longuski, kaže da bi za izvedbu lažnog sletanja na Mesec bilo potrebno oko 400.000 ljudi. Zamislite stotine hiljada astronauta, naučnika, inženjera, tehničara i kvalifikovanih radnika koji to drže u tajnosti sve ovo vreme? Sumnjamo da je to moguće. Longuski smatra da bi zapravo bilo lakše izvršiti sletanje na Mesec nego održavati stotine hiljada ljudi u tajnosti sa zaverom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group