Kako falsifikatori prave lažan novac

Ekipa sa kanala „Vice“ otišla je u Peru kako bi to otkrila...

Falsifikovati novac nije lak posao, jer se novčanice prave na poseban načlin, od specijalnog mastila i posebnog papira koji je teškom replicirati. Takođe, novčanice u sebi sadrže različite holograme i motive koji su tu da budu pokazatelji da li je novčanica prava ili ne.

Ipak, pored svih tih mera zaštita, falsifikatori pronađu način da novac kopiraju. Ekipa sa kanala „Vice“, otišla je u Peru i stupila u kontakt sa falsifikatorom koji je odlučio da ostane anoniman radi svoje bezbednosti. On je dopustio da pokaže deliće procesa faslifikovanja novca i da pokaže ekipi kako izgleda život koji vodi.

Objasnio je da može da falsifikuje sve novčanice, ali da najčešće to radi sa novčanicama od 50 i 100 dolara. Ovoga puta, on je dobio zahtev da napravi novčanice od 20 dolara, što je bio teži zadatak, ali i to je uspeo da obavi.

Falsifikator je objasnio da kada se potrudi, može da za 3 dana napravi 1200 novčanica, pa kada to pomnožite sa brojem 50 ili sto, shvatate o koliko velikoj količini lažnog novca je reč:

Pogledajte video klip:

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group