Kako pravilno očistiti računar od prašine

Ako ste primetili da vaš računar pravi ogromnu buku, da se pregreva i da generalno radi sporije, onda je velika verovatnoća da imate problem sa nagomilanom prašinom u kućištu...

Kučište računara bi trebalo da se čisti barem jednom mesečnom, kako biste omogućili da vaš komjuter pravilno i nesmetano radi. Ako to ne radite i ako vaš računar niste usisavali duži vremenski period, onda je velika verovatnoća da se prašina akumulirala u vašem kućištu i da prekriva sve bitne komponente. Prašina stvara debeli pokrivač koji zagreva komponente, a takođe, usporava ventilatore i zatvara otvore za ventilaciju, što dovodi do povećanja temperature, koja nikako nije dobra.

Zato je važno da vaš računar, odnosno njegovo kućište, povremeno čistite od prašine kako bi on savršeno radio. Međutim, kako se kućište pravilno čisti?

Mnogi uzmu samo usisivač i usisaju ono šta mogu i smatraju da je stvar gotova, ali zapravo, prašina se zavlači u male pukotine odakle ih usisivač ne može izvaditi. Zato je potrebno da tu prašinu izduvate kompresovanim vazduhom. Ako u garaži posedujete kompresor, onda to lako možete uraditi, ali pošto verovatno većina vas kompresor nema, onda možete kupiti kompresovani vazduh u boci koji će vam sjajno poslužiti u ovim prilikama. Ovaj vazduh u boci možete kupiti u svim radnjama gde se prodaje kompjuterska oprema i delovi.

Posle usisavanja jednostavno vazduhom isterajte zaglavnjenu prašinu i posebnu pažnju usmerite ka ventilatorima. Kada komadi prašine ponovo budu ispali, ponovo sve lepo usisajte. Određene komponente možete i izvaditi i dodatno usisati, ali kompresovani vazduh će to sve lepo očistiti i izbaciti.

Pogledajte video klip koji će vam pokazati kako kompresovani vazduh eliminiše prašinu posle usisavanja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group