Prednosti električne četkice za zube

Da li koristite električnu ili običnu četkicu za zube?

Čini nam se da danas sve radi na struju, pa čak i naše četkice za zube. Obično se misli da pranje zuba nije nikakva nauka, ali zapravo, ako želite, lep, zdrav i beo osmeh, onda morate imati dobru četkicu i morate primenjivati dobru tenhiku. Znate kada su vas kao male učili da zube perete sa tehnikom „Kiša pada, trava raste“? Ako se ovoga sećate, onda znate koliko se bolji efekat postiže ovim načinom pranja.

Četkice za zube postaju sve naprednije i danas je izbor ovakvih četkica vrlo veliki, pa se ponekad dosta razmišljamo koju da uzmemo. Na kraju se odabir uvek svede na dva izbora, električna ili obična. Neki preferiraju jedno, a neki drugo, ali mi ćemo vam reći koje su prednosti električne četkice, koja dokazano povećava čistoću usta i zdravlje vaših zuba.

1.  Zubi su čistiji i zdraviji

Ove četkice imaju posebno dizajnirane glave koje čiste zube sa velikom efikasnošću. Dopiru dublje između razmaka vaših zuba i čiste bolje nego obične četkice. Rotirajuća glava pomaže da  se skinu i najtvrđi ostaci hrane, a oblik glave omogućava vam da doprete do bilo kojeg dela u vašim ustima.

2. Naslage se bolje skidaju

Zbog rotirajuće glave, vi ne morate da radite ništa, već četkica sve radi sama. Rotacija doprinosi boljem skidanju plaka i naslaga, pa će vaši zubi tako biti belji i čistiji.

3. Ne povređuju desni

Kada koristite običnu četkicu za zube, često se dešava da povredite desni, jer jakim i energičnim pokretima četkice udarate u mekano meso. Sa električnom četkicom se to neće desiti jer su rotacije ujednačene i nisu silovite, pa vaše desni neće biti oštećene.

4. Smanjuju pojavu gingivitisa i uklanjanju neprijatan miris

Pošto su dizajnirane da dopiru do teško pristupačnih mesta i pošto imaju neverovatnu moć čišćenja, ove četkice smanjuju pojavu gingivitisa i drugih oboljena desni. Takođe, loš zadah je prošlost, jer će ove četkice ukloniti svu zaostalu hranu i smanjiti pojavu karijesa.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group