Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis: Kada se luksuz sretne sa nebeskom lepotom

Rolls-Royce Motor Cars, poznat po svojoj predanosti izradi vrhunskih automobila, ponovo je ostavio svet u čudu predstavljajući Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection…

 

Ovo remek-delo crpi inspiraciju iz nebeskog čuda potpunog sunčevog pomračenja, događaja koji je i retak i očaravajući. U ovoj limitiranoj seriji od samo 25 vozila, Rolls-Royce donosi život prelepoj igri svetla i tame koja se dešava tokom ovog čudesnog fenomena.

 

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis je izvanredan spoj čistote Rolls-Royce Ghost modela i subverzivnog duha Black Badge, čineći ga savršenim platnom za kreativni tim Rolls-Royce Bespoke Collective. Kako Mesec potpuno zaseni Sunce tokom solarnog pomračenja, ove izvanredne kreacije uhvataju suštinu tog zadivljujućeg trenutka i prenose je na četiri točka.

Spoljni izgled Black Badge Ghost Ékleipsis ne može da ne očara. Njegova boja pod nazivom Lyrical Copper, posebno izrađena, uključuje prah bakarnog pigmenta i izaziva osećaj tajanstvenosti i vanzemaljske lepote. Kada je osvetljena, ova boja otkriva bogatu i dramatičnu iridescenciju koja odražava zadivljujuću lepotu solarnog pomračenja. Mandarin detalji, prisutni na insertima ispod Pantheon Grille rešetke i kočionim čeljustima, odaju počast intenzivnim pulsacijama sunčeve svetlosti koje prate progres solarnog pomračenja.

Ručno naslikana linija na vozilu takođe je u Mandarin boji i elegantno prikazuje prelaz od sunčeve svetlosti do tame dok Mesec polako prekriva Sunce.

Enterijer ovog automobila otkriva pažnju usmerenu na detalje koja oduzima dah. Najvažniji deo je potpuno prilagođeno Starlight Headliner nebo, koje ima hipnotišuću animaciju koja oponaša progresiju solarnog pomračenja. Kada se motor upali i vrata se zatvore, "zvezde" na headlineru postaju tamnije, stvarajući realističan prikaz potpunog pomračenja. Ukupno 940 "zvezda" formira krug, imitirajući svetlu koronu oko lunarne siluete. Oko ovog kruga, još 192 svetlećih "zvezda" rekreiraju vanzemaljski prizor zvezda vidljivih na dnevnom nebu tokom pomračenja.

Ova složena animacija traje tačno sedam minuta i 31 sekundu, što odražava trajanje potpunog solarnog pomračenja. Nakon ovog vremena, potpuni skup zvezda ponovo je vidljiv, ostavljajući putnike u čudu zbog ovog tehničkog čuda.

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis: Kada se luksuz sretne sa nebeskom lepotom

Black Badge Ghost Ékleipsis takođe sadrži osvetljeni dekor na komandnoj tabli ukrašen sa 1.846 laserski urezanih "zvezda" koje simbolično predstavljaju vremensku liniju potpunog pomračenja. Besprekorno i marljivo postavljanje svake "zvezde" zahtevalo je više od 100 sati rada kako bi se postigao zaista hipnotišući efekat. Ovaj izvanredan rad kulminira u prilagođenom satu sa brilijantski sečenim dijamantom od 0,5 karata, koji simbolizuje "Dijamantski Prsten" efekat viđen tik pre nego što Mesec zaseni Sunce tokom pomračenja.

Ovo je prvi put u istoriji Rolls-Royce brenda da je dragi kamen integrisan u brojčanik sata, a prošao je rigorozna testiranja kako bi se osigurala njegova izdržljivost.

Da bi se kompletiralo nebesko iskustvo, unutrašnjost ovog modela je dizajnirana da replikuje zlatni sumrak koji okružuje posmatrače tokom totaliteta solarnog pomračenja. Sedišta u dva tona sadrže perforirani dizajn od preko 200.000 pojedinačnih perforacija. Mandarin koža je nijansirana crnom i perforirana da otkrije svetliju kontrastnu boju ispod, stvarajući vizualni efekat izvanredne dubine i suptilnosti. Korišćenjem dizajnerskih alata, Rolls-Royce Bespoke Collective razvio je jedinstveni uzorak, koji je potom ručno usavršavan u sedam proba i iteracija.

Dodatni prilagođeni detalji uključuju osvetljene pragove, kišobrane sa Mandarin akcentima sakrivene u bočnim vratima i jedinstvenu unutrašnju presvlaku za automobil sa natpisom Private Collection. Kreiranjem Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection, Rolls-Royce Motor Cars je još jednom pokazao svoju posvećenost pomeranju granica savremenog zanata.

 

Ova limitirana serija odaje počast retkoj lepoti solarnog pomračenja, uhvativši duh ambicije i izuzetnosti koji definiše Rolls-Royce brend. Svaki od 25 srećnih vlasnika ovih izvanrednih vozila sada je deo ekskluzivnog kluba, ujedinjenog svojom sposobnošću da ceni nebesku lepotu koja je inkorporirana u Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis.

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis: Kada se luksuz sretne sa nebeskom lepotom