Rolls Royce La Rose Noire – jedinstvena destilacija ljubavi, umeća i luksuza

Rolls Royce La Rose Noire – jedinstvena destilacija ljubavi, umeća i luksuza

"Rolls-Royce La Rose Noire Droptail je ljubavna priča, pažljivo uhvaćena i zadivljujuće prenesena na platno Rolls-Royce automobila. To je izraz dubokog i strastvenog partnerstva između supruga i supruge koji su glave istaknute međunarodne porodice - biti deo njihove izvanredne priče je privilegija. Osim toga, La Rose Noire Droptail predstavlja testament beskompromisnom traganju našeg brenda za savršenstvom, gde se umetnost i vizija jednog klijenta zaista harmonizuju. U svakom detalju ovog istorijskog zadatka, odjekuju i bogato nasleđe Rolls-Royce brenda i karakter klijenata koji su naručili automobil, od njegove opčinjavajuće, ali čvrste forme do besprekornih i elegantnih romantičnih gestova. La Rose Noire Droptail, poput izvanrednih klijenata koji su se usudili da naprave tako snažnu i savremenu izjavu, zauvek će biti upisan u istoriju Rolls-Royce kuće."

 

Torsten Müller-Ötvös, Glavni izvršni direktor, Rolls-Royce Motor Cars

 

"Rolls-Royce La Rose Noire Droptail predstavlja jedan od najprogresivnijih izraza Rolls-Royce Coachbuild odseka koji je ikada osmišljen. U hvatanju romantičnog i glamuroznog duha klijenata koji su ga naručili, naš tim za dizajn istraživao je hrabre nove zanatske procese i izuzetno kompleksne kreativne gestove u svom nastojanju da stvori duboki lični jezik luksuza. Izuzetno izvođenje elemenata od drveta na La Rose Noire Droptail posebno je jasan znak da vrsni zanati imaju svoje mesto na vrhuncu modernog dizajna. Doista, ambicija klijenata brenda i neprevaziđene sposobnosti njegovih dizajnera signaliziraju dugu i uzbudljivu budućnost za Rolls-Royce Coachbuild i njegovo mesto kao vodeće kreativne snage u primenjenoj umetnosti na najvišem nivou."

 

Anders Warming, Direktor dizajna, Rolls-Royce Motor Cars

 

"Rolls-Royce La Rose Noire Droptail je destilovani glamur. Vodeća inspiracija za ovaj mračan, hrabar i moćan zadatak bila je crna ruža Baccara, koja je bila značajna tačka privrženosti klijenta i izvor fascinacije za tim za dizajn. Njen bogat i složen karakter je oblikovao našu kreativnu eksploraciju, utičući na paletu, kompoziciju i složene detalje automobila. To nas je navelo da spojimo radikalne moderne dizajnerske koncepte sa drevnim tehnikama izrade, koristeći materijale koji su suptilno pojačali duboku povezanost klijenata sa Francuskom. Naše zajedničko opredeljenje za oblikovanje značajne i progresivne dizajnerske izjave rezultiralo je duboko značajnim izrazom karaktera pokrovitelja i novim vrhuncem savremene zanatske veštine."

 

Alex Innes, Glavni dizajner Coachbuild odseka, Rolls-Royce Motor Cars

LA ROSE NOIRE: PRVI DROPTAIL
 

Rolls-Royce Motor Cars ima privilegiju da predstavi Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, mračno, hrabro i dramatično remek-delo kreirano po narudžbini. Ovaj izuzetni automobil, predstavljen klijentima koji su ga naručili na privatnom događaju blizu Pebble Beacha u Kaliforniji danas, simbolizuje destilaciju iskustava, značajnih trenutaka i umetničkih dela koje cene njegovi vlasnici - međunarodna porodica koja oličava stručnost i luksuz najvišeg reda.

Zaista, dizajneri Coachbuild odseka opisali su talenat porodice za osećajno i savremeno uređivanje u njihovim domovima i unutar njihove primetne kolekcije automobila i modnih ikona, kao umetnost za sebe. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail je inspirisan čarom crne ruže Baccara, intenzivnog i baršunastog cveta koji potiče iz Francuske, a koji obožava majka porodice koja je naručila automobil. Tamno bordo boja njegovih latica gotovo izgleda crno u senci, ali na direktnom svetlu otkriva crveni, biserni sjaj na tamnoj površini. Ove dve boje čine osnovnu paletu La Rose Noire Droptail modela. Prva crvena nijansa nazvana je "Prava ljubav" u znak priznanja za romansu koju je klijent želeo da uhvati ovim nalogom. Tamnija nijansa naziva se "Mystery", inspirisana misterioznom prirodom ruže koja menja boju kada se posmatra iz različitih uglova. Esencija prave ljubavi i misterija istraživanja i putovanja očarali su klijente tokom procesa naručivanja.
 

Spoljni karoserijski rad je završen u sjajnoj i složenoj crvenoj boji True Love. Kao i crna ruža Baccara, i automobil izgleda kao da menja boju u zavisnosti od tačke sa koje se posmatra. Da bi se postigla ova bogata varijacija, stručnjaci za završnu obradu površine razvili su potpuno novi postupak farbanja, koji je usavršen putem 150 pažljivih iteracija. Bazni premaz, čija je boja strogo čuvana tajna, dobio je pet slojeva prozirnog laka, svaki sa blago drugačijim tonom crvene boje.
 

Dvobojna tema se nastavlja i na sjajnim detaljima La Rose Noire Droptail. Tamna završna obrada, nazvana Hydroshade zbog svoje tečnog kvaliteta, razvijena je posebno za ovaj projekat. Ovi delovi nisu farbani; umesto toga, specifični hrom elektrolit se uvodi u proces hromiranja i ko-deponuje na svakom nerđajućem čeličnom supstratu u sloju debljine samo jedan mikron - otprilike iste širine kao nit paučine. Ova tamna, ali reflektujuća završna obrada se nastavlja na odabranim metalnim detaljima enterijera, dok je svaki precizno poliran ručno kako bi se postigla visokosjajna završna obrada.

Rolls Royce La Rose Noire – jedinstvena destilacija ljubavi, umeća i luksuza

Modularni tvrdi krov je osmišljen kako bi dao Droptail modelu dva različita karaktera: bez svog krova, Droptail je vitak roadster otvorenog krova; sa postavljenim krovom, postaje impozantan i dramatičan kupe. Ekskluzivno za La Rose Noire, krov je jedinstveno nisko postavljen, što je dodatno istaknuto bržim i dužim nagibom kako bi se podržao njegov odlučujući, glamurozni karakter. Iza njega, uključen je ingot sa imenom automobila - prvi put za Rolls-Royce. Potpuno po meri rađeni krov takođe ima elektrohromni stakleni deo, koji trenutno prelazi u gotovo prozirnu nijansu dodirivanjem dugmeta, pozivajući klijente da istraže svet iznad.
 

Strast klijenata prema detaljima se manifestuje na Pantheon rešetci La Rose Noire Droptail modela. U suptilnom ukrasu, True Love boja se ručno nanosi kao akcenat na obrnutu površinu samih rešetki - sofisticiran detalj koji je vidljiv samo posredstvom indirektne refleksije.
 

Ovaj suptilni dodatak nastavlja se i na složenom donjem prednjem usisniku vazduha koji je digitalno dizajniran i 3D štampan od lakih kompozitnih materijala i uključuje 202 ručno polirana nerđajuća čelična ingota, pri čemu svaki ručno obojen nijansom True Love.
 

Značajan spoljni element je tretman upadljivih aluminijumskih točkova, koji su dobili finiš u tamnoj Mystery nijansi. Kao i sam cvet, sa daljine se završna obrada čini crnom, ali pažljivijim pregledom sunčeva svetlost otkriva opčinjavajuće tamnocrvene podtonove. Mystery boja se nanosi na celu površinu felne, a zatim, kroz visoko precizan postupak dijamantskog rezanja, delovi boje se uklanjaju kako bi se otkrili akcenti osnovnog materijala legure koji se zatim polira. Ovaj tretman ističe smerne karakteristike točka i njegovu smelu veličinu od 22 inča, podržavajući odlučujuću ličnost ovog Droptail modela.

LA ROSE NOIRE: DESTILOVANI GLAMUR
 

Najizuzetniji element ovog izuzetnog automobila je njegov enterijer, koji otkriva najkompleksniji izraz marketarije ikada stvoren u Rolls-Royce modelu, a koji predstavlja rezultat gotovo dve godine razvoja, intenzivnih eksperimenata i ručne izrade.
 

Umetničko delo predstavlja apstraktni izraz padanja latica ruže, formirano upotrebom 1.603 komada trouglova crnog drveta furnira.

Visoko kompleksni uzorak formiran je sa 1.070 savršeno simetričnih elemenata koji čine pozadinu, i 533 asimetrično postavljena crvena komada koji predstavljaju laticu ruže. Asimetrija je tražena od strane klijenata kako bi predstavljala prirodno, organsko 'rasipanje' latica.
 

Izrađen od crnog javorovog drveta poreklom iz Francuske kao suptilna počast francuskom poreklu La Rose Noire, svaki trougao je isečen, brušen i precizno postavljen ručno. Komadi koji izgledaju kao da su nijansirani svetlo i tamno sivo su zapravo u prirodnoj nijansi; razlika u boji postignuta je upotrebom furnira iz nekoliko trupaca sa različitim 'figurama' - prirodnim uzorkom na furniru. Boja je korišćena samo da bi se stvorili crveni komadi - kako bi se izbeglo bledenje boje tokom vremena, zanatlije brenda provele su godinu dana razvijajući novu formulu laka kako bi zaštitili ovu izvanrednu projekciju savremene zanatske veštine.

Rolls Royce La Rose Noire – jedinstvena destilacija ljubavi, umeća i luksuza

Ovaj složeni i markantni komad oduševiće putnike automobila, protežući se od zadnjeg dela automobila kroz vrata, pa sve do prostrane maske. Njegova montaža zahtevala je toliko intenzivnu koncentraciju da je pojedinačnom majstoru zaduženom za njegovu izradu dozvoljeno da radi samo u jednosatnim sesijama tokom ukupno najviše pet sati dnevno, kako bi osigurao da zadrži potrebnu koncentraciju za savršeno izvođenje. Majstor, koji je bio u Rolls-Royce brendu od svojih početnih dana, proveo je nedelje radeći u apsolutnoj tišini u prostoru sa zvučnom izolacijom kako bi se smanjile potencijalne smetnje. Za stvaranje onoga što je nesumnjivo umetničko delo za sebe, trebalo je više od devet meseci u ukupnom zbiru.

 

Enterijer kompletiraju dva sedišta La Rose Noire Droptail modela, ukrašena rubovima kako tamno crvenom Mystery kožom, tako i svetlo crvenom True Love kožom, svaka sa suptilnim bakarnim sjajem, evocirajući bisernu teksturu latica crne ruže Baccara.

JEDINSTVENI SAT
 

Maska Rolls-Royce La Rose Noire Droptail modela je opremljena integrisanim jedinstvenim satom marke Audemars Piguet, koji je posebno naručen od strane klijenta. 43mm Royal Oak Concept Split-Seconds Chronograph GMT Large Date pokreće jedinstveni samonavijajući Calibre 4407 mehanizam, sa hronografom sa vraćanjem i mehanizmom za deljenje sekunde. 

Majstorski usklađen sa paletom boja La Rose Noire, uključuje crvene brojčanike i unutrašnji rub crvene boje, stvarajući svetao kontrast crnom 'prozračnom' brojčaniku istaknutom sa toniranim ivicama. 
 

Integracija sata je predstavljala značajan izazov: klijenti su zahtevali da sat bude montiran u automobilu, ali da takođe može biti skinut i nosiv na narukvici. Ovo je ostvareno uz pomoć mehanizma sa električnim kopčanjem koji nežno izlaže sat pritiskom na dugme.
 

Nakon što je sat skinut, otvor na fasciji je pokriven elegantnim titanijumskim otvorenim praznim mehanizmom sata istaknutim belim zlatnim novčićem sa gravurom ruže, ručno izrađenim od strane majstora Audemars Piguet brenda. Suptilne gravure ruže na rešetkama zvučnika Bespoke Audio odslikavaju ovaj motiv. Svaki od komada je pažljivo izrađen ručno u radionici švajcarskog brenda i predstavlja jedini doslovni izraz Baccara ruže u celom automobilu.
 

Tanak, mekan kožni kofer u bočnim odeljcima vrata kućišta sadrži narukvicu i prazan mehanizam sata dok je sat prikazan na fasciji.

Rolls Royce La Rose Noire – jedinstvena destilacija ljubavi, umeća i luksuza

NARUDŽBINA ZA SLAVLJE
 

Da bi proslavili svoj Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, vlasnici su naručili ekskluzivno vino Champagne de Lossy, koje je jedno od njihovih omiljenih vinskih imanja. To je posebno značajno s obzirom na to da je posebno vino stvoreno za La Rose Noire Droptail jedno od samo nekoliko dragocenih berbi proizvedenih od strane dvorca u njegovoj 160-godišnjoj istoriji.

Kao šlag na torti, porodica koja je naručila automobil zahtevala je jedinstvenu Rolls-Royce kutiju za šampanjac. Opremljen koordiniranom ružičastom parterijom i usaglašen sa paletom boja i materijalima automobila, proizvod je dobio istu pažnju posvećenu detaljima, kao i naručeni Rolls-Royce.
 

Pritiskom na dugme, kutija za šampanjac se otvara, otkrivajući složen set za šampanjac sa ručno duvanim kristalnim čašama. Spoljni poklopac se pretvara u poslužavnik od crne javorove drvene površine sa dizajnom dvorca.
 

Strane su ukrašene istim složenim radom parketarije kao i La Rose Noire Droptail. Kada se otvore, otkrivaju se dve “ležaljke” u kojima se nalazi specijalno izdanje Champagne de Lossy koje odgovara paleti boja automobila. Termalni hladnjaki za šampanjac od crnog anodiziranog aluminijuma i karbonskih vlakana, završeni tamnom nijansom Mystery boje, čuvaju šampanjac na optimalnoj temperaturi za piće.

Rolls Royce La Rose Noire – jedinstvena destilacija ljubavi, umeća i luksuza

LA ROSE NOIRE DROPTAIL: MESTO U LEGENDI ROLLS-ROYCE
 

Ovaj hrabar i istorijski automobil je romantična proslava para koji ga je stvorio, karakteriše ga strast i nemirna želja za značajnim iskustvima. Naručivanjem ovog izuzetnog izraza Droptail modela, ova izuzetna porodica nije samo oblikovala svoje sopstveno nasleđe, već i učestvovala u legendi Rolls-Royce Motor Cars brenda.