Vil Smit otkrio zašto je odbio Matriks

„Ovo mi je najveća greška u karijeri“, objasnio je Smit...

“Matriks” je film koji je izašao već davne 1999. godine i koji je vrlo brzo postao jedan od kultnih filmova. Glumac Kijanu Rivs stekao je svetsku slavu zahvaljući ovom filmu i ovo mu je definitivno uloga po kojoj će ga svi zauvek pamtiti. Međutim, ono što malo ko zna jeste da je uloga prvo bila ponuđena Vilu Smitu, koji je ulogu odbio.

Godinama su Smita svi živi pitali, kako se oseća, jer je propustio možda životnu priliku. Međuitm, Smit nikada nije odgovarao na to pitanje, ali sada, posle više od 20 godina od kreiranja filma, Smit je napokon priznao zbog čega je odbio da glumi u ovom filmu.

„Da, ja sam trebao da budem Neo. U tom periodu snimio sam gomilu uspešnih filmova i morao sam da vodim računa da ne snimim neki film koji će mi stopirati razvoj karijere. Na moju grešku, mislio sam da će to biti Matriks. Kada sam se našao sa braćom Vačavski, koji su režirali film, oni su mi objasnili da će se radnja dešavati u kompjuterskom svetu i da će oni napraviti nešto sasvim novo, da će izmisliti nove kamere i da će zaustavljati i usporavati vreme u filmu. Naravno, kada film pogledate, shvatate da su oni genijalci i da su napravili nešto fantastično, ali ja tada to nisam mogao da zamislim i mislio sam da će film biti potpuna budalaština.“, objasnio je Smit.

Međutim, on je takođe rekao da se ne kaje što je odbio ulogu, jer je Kijanu Rivs, savršeni glumac za ovu ulogu. „Da sam ja bio Neo, Morfijus bi bio beo. Pošto je Kijanu kasnije postao Neo, Lorens Fišburn je postao Morfijus i tako je rođena glumačka ekipa koju niko ne bi mogao da zameni. Tako da mislim da je i doro što nisam prihvatio ulogu, jer bih možda i uništio film.“, dodao je Vil na kraju intervjua koji je snimio za Youtube.

Foto:Boss Hunting

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group