Fun - Zanimljivosti

Preminuo Šon Koneri

Originalni Džejms Bond je umro u 90. godini...

Škotski glumac stekao je svetsku slavu zbog uloge Džejmsa Bonda, jer je 1962. godine bio prvi koji ga je tumačio u sada već kultnom filmu „Dr. No“. Glumio je u pet sledećih filmova o Bondu, uključujući „Goldfinger i Diamonds Are Forever“. Koneri je umro u svojoj kući na Bahamima, okruženm prijateljima i porodicom.

Glumac je rođen u radničkoj porodici u Edinburgu u Škotskoj 1930. Za glumu se zainteresovao 1950-ih nakon što je radio u bekstejdžu u pozorištu, a prvu filmsku ulogu obezbedio je 1957. u filmu „No Road Back“.

Nakon što se udaljio od serijala o Bondu, Koneri je sarađivao sa rediteljima kao što su Alfred Hičkok i Stiven Spilberg. Zaradio je Oskarovu nagradu za najboljeg sporednog glumca u filmu „The Untouchables“ iz 1987. godine, a iz glume se povukao 2003. godine. Bio je dugogodišnji pobornik škotske nezavisnosti i proglašen je vitezom 2000. godine.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group