Slepi putnik preživeo let od 11 sati u trupu teretnog aviona

Holandska policija potvrdila je pronalazak slepog putnika živog i skrivenog u sletnom segmentu aviona koji je sleteo na amseterdamski aerodrom iz Južne Afrike...

Letovi iz Johanezburga do Amsterdama traju oko jedanaest sati, dok se za ovaj teretni let veruje da je stajao u glavnom gradu Kenije, Najrobiju. Kako mediji prenose potpuno je neverovatno da slepi putnici koji pokušavaju da pređu sa jednog kontinenta na drugi u sletnom i tovarnom delu aviona prežive, posebno zbog hladnoće i nedostatka kiseonika na visinama na kojima ovi avioni lete. Muškarac čije godine i nacionalnost još uvek nisu objavljeni, uspeo je upravo to, dok nikome za sada nije potpuno jasno kako.

„Muškarac je pronađen živ u gornjem delu sletene sekcije aviona i brzo je prevezen u stabilnom stanju u lokalnu bolnicu“, izjavio je direktor za odnose sa javošću Kraljevske Holandske Vojne Policije, Joana Helmonds, za novinsku agenciju AFP. „Pravo je čudo da je ovaj čovek još uvek živ“, dodala je.

Sudeći prema holandskoj mreži NOS, temperatura ovog čoveka je naprasno krenula da raste odmah nakon sletanja, a u vreme dolaska hitne pomoći, on je bio u mogućnosti da odgovori na osnovna pitanja. Prvi čovek za odnose sa javnošću teretne kompanije Cargolux, potvrdio je mejlom Rojtersu da je ovaj slepi putnik bio na letu kojim je upravljala kompanija Cargolux Italia.

Sudeći prema podacima leta, jedini let Cargolux kompanije krenuo je iz Johanezburga ka amsterdamskom aerodromu u nedelju, ali je takođe stao u Najrobiju, tako da istražni organi tek moraju da objave gde se tačno ovaj čovek ukrcao na let.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group