Savršena radna stanica za multitaskere

Radne stanice i prenosivi računari poseduju prilično male ekrane, što dovodi do promene odnosa njihovih stranica u standardnom formatu, ali i kreiranja radnih mobilnih jedinica koje deluju kao deo neke daleke budućnosti...

Kompanija po imenu Expanscape svojim linijama predstavlja ovakav futuristički dizajn i svoje postojanje posvećuje kreiranju neverovatnih laptop postavki koje do sada nismo imali priliku da vidimo. Jedan od njihovih najnovijih projekata jeste prenosivi računar koji poseduje čak sedam displeja koji se izvače iz glavnog ekrana, u procesu rasklapanja koji neodoljivo podseća na Transformersa.

Nazvan Aurora A7 Prototype, ovaj model sa sedam ekrana poseduje baznu konfiguraciju čija cena iznosi 20.692 dolara. Po toj ceni, dobijate laptop koji pokreće AMD Ryzen 5950X procesor, uparen sa Nvidia RTX 3070 (8 GB) GPU. Hiper-funkcionalni prenosivi kompjuter težak je 12 kilograma, što će vas možda pre odgovoriti od kupovine, nego njegova cena.

Ipak, kao što njegovo ime govori, za sada je u pitanju samo prototip, ali smo sigurni da bi ga kompanija rado proizvela za vas ukoliko pokažete pravo interesovanje i stavite dovoljnu količinu novca na sto.

Ipak, ako mislite da je sedam displeja mnogo više nego što je vama potrebno, proizvođač ima i manju, pristupačniju verziju nazvanu Aurora A5 u svojoj ponudi. Za nešto više od 6.000 dolara, dobijate četiri 4K panela od 15.6 inča, AMD Ryzen 7 4800U CPU, zajedno sa 64 GB DDR4 memorije, PCIe/NVMe SSD od 2 TB i SATA SSD od 2 TB.

Ono što je posebno interesantno je činjenica da je Razer predstavio sličan koncept tokom CES sajma 2017.godine. Nazvan Project Valerie, opaki dizajn prenosivog računara baziran na Blade pro modelu, koji je nudio tri 4K displeja od 17 inča. Ipak, prototip je ukraden tokom sajma, a kompanija nije dalje eksperimentisala sa izvođenjem ove ideje.

N.Đ.

Izvor: Hype Beast

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group