Američkoj kompaniji zabranjena prodaja Glok pištolja kamufliranih u LEGO igračke

Jedna prodavnica naoružanja u Juti, poznata kao Culper Precision, zaprepastila je svet prošle nedelje kada je neko primetio da prodaje BLOCK19 specijalnu opremu za pištolj, uz pomoć koje svi vlasnici Glock 19 modela mogu kamuflirati svoje pištolje LEGO kockicama, što opasno oružije čini nalik dečijoj igrački...

Cilj ovakvog projekata bilo je uzbunjivanje advokata za kontrolu naoružanja i privlačenje pažnje na činjenicu da je sportsko prangijanje super zabavno, stoji u izveštaju kompanije. Međutim, LEGO pištolji donose mogućnost stvaranja opasne situacije još gorom, jer prema The Washington Post publikaciji, hiljade dece već ima pristup oružiju i slučajno se ranjava, ubija druge ili sebe svake godine.

Dok advokati otrkivaju apsurdnost superinteresantnog koncepta LEGO vatrenog naoružanja na onlajn forumima, drugi ljudi su užasnuti jer u ovakvom postupku vide veliku opasnost po bezbednost dece. "Ništa ne urla 'glup sam' više od kreiranja pravog pištolja da liči na igračku", stoji u jednom komentaru. "Ovo je najgluplja ideja koju sam ikada video."

U SAD je nelegalno prodavati igračke koje su verna replika pravih modela pištolja, ali prodavanje modifikovanih pravih pištolja koji liče na igračke deluje kao dobar posao. U prošlosti, policija divljeg zapada susretala se sa puškama kreiranim tako da podsećaju na Nerf modele za strelice. Uprkos opasnostima koje postoje ukoliko se deca susretnu sa ovakvim oružijem i ne mogu da uoče razliku, ne postoji nikakav federalni zakon koji onemogućuje ovu vrstu modifikacija.

Predsednik Cupler Precision brenda, Brendon Skot, uopšte nije zabrinut. On je odgovorio da je bol gubitka dece zbog nezaštićenog vatrenog oružija dovoljna kazna svim rotideljima što jednostavno ostavljaju svoj BLOCK19 da leži okolo, koji je, uprkos tome što je maskiran u igračku, kranje smrtonosno oružije.

Skotov tehniči legalan, ali veoma kontraverzan proizvod više ne postoji, jer iako zakon nije uspeo da zaustavi BLOCK19, kompanija LEGO je to lagano uradila. Nakon što je primio veoma prijatno pismo od strane danskog brenda prošle nedelje, Cupler Precision je povukao svoje ubitačne igračke iz prodaje.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group