Lifestyle - Biz

Bitkoin zvanično ulazi u svet bankarskog poslovanja

Stotine banki u SAD uskoro će omogućiti trgovinu bitkoinima...

Sudeći prema poslednjim izveštajima CNBC mreže, kriptovaluta u vlasništvu Stone Ridge brenda i firma NYDIG postaće partneri sa fintek ekspertom Fidelity National Information Services kako bi podržali američke banke u njihovom prebacivanju na tržište bitkoina.

Šef bankovnih poslova NYDIG brenda, Patrik Sels, izjavio je da stotine banaka polako pristupa ovom programu, uključujući i manje institucije kao što je Suncrest, koja poseduje svega sedam filijala. "Ono što mi ustvari činimo jeste pojednostavljivanje svakodnevnog života Amerikancima i korporacijama koje će biti u mogućnosti da trguju bitkoinom putem svojih postojećih bankovnih poslovanja", stoji u izjavi. "Trenutno koristimo svoje mobilne aplikacije kako bismo završavali sve poslove u banci i posedujemo mogućnost kupovine, prodaje i zadržavanja bitkoin kriptovalute na našim računima."

Ovaj potez dolazi zbog spoznaje brojnih banaka o veličini potražnje za kriptovalutama, posmatrajući brojne svoje klijente koji svoj novac stavljaju na kripto platforme kao što je Coinbase i Kraken. "Ovo nije izazvano time što banke smatraju da njihovi klijenti žele Bitkoin, čelnici brojnih banaka tvrde da im je ovo potrebeno jer oni tu vide veliki potencijal", izjavio je predsednik brenda NYDIG Jan Zhao. "Oni odmah vide depozite koji prelaze sa Coinbase, Galaxies i Kraken platformi u stvarni svet."

Novi ugovor povezaće Fidelity National Information Services koji će predstavljati vezu sa svim bankovnim parnerima i kombinovano gotovo trista miliona zvaničnih računa, dok će NYDIG biti zadužen za održavanje i trgovinu bitkoinom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group