Elon Mask zvanično kupio Twitter za 44 milijarde dolara

Twitter platforma postigla je konačan sporazum i pristala na ponudu Elona Maska, koji je kupio popularnu društvenu mrežu za 44 milijarde dolara...

Vlasnik kompanije Tesla nedavno je otvoreno izneo svoje namere za preuzimanjem potpune kontrole nad ovim gigantom društvenih mreža, a njegova planirana kupovina je na veliku radost stigla u završnu fazu i kompletirana u potpunosti.

Pre nepunih mesec dana, Mask je postao najveći deoničar kompanije Twitter, nakon što je kupio 9,2% njenih akcija. Međutim, ovog meseca, pedesetogodišnji najbogatiji čovek na svetu pristupio je novom projektu nudeći 54,20 dolara po deonici kako bi preuzeo punu kontrolu nad ovom društvenom mrežom.

U izjavi koju je izneo nakon najavljivanja svog novog poduhvata, Mask je naveo: "Sloboda govora je kamen temeljac funkcionalne demokratije, dok je Twitter digitalni centar grada u kome je ovo pitanje od vitalnog značaja za budućnost ljudskih debata".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group