Tridesetogodišnji kriptomilijarder želi da pokloni svoje bogatstvo

Sem Benkman Frid predstavlja jednog od najbogatijih kripto milijardera, ali on ne želi da zadrži svoje elektronsko bogatstvo...

Kalifornijski preduzetnik osnovao je kroptovalutnu berzu FTX tokom 2019. godine, nakon što je primetio cenovne anomalije bitkoina. Sudeći prema Blumbergovom milijarderskom indeksu, on sada poseduje bogatstvo veće od dvadeset milijardi, dok njegova firma na Bahamima i njen američki ogranak vrede više od 40 milijardi.

Dok Džef Bezos, Elon Mask i ostali milijarderi bukvalno hrle ka zvezdama uz pomoć svog nezamislivog bogatstva, Benkmana Frida ne interesuje suludi imetak, tako da umesto toga, on želi da postane neka vrsta Robina Huda unutar kriptovalutne zajednice.

Ovaj čovek veruje u efektivni alturizam, filozofiju koja uz pomoć dokaza i razloga nastoji da donese zaključke o tome kako pomoći drugima koliko god da je to moguće, stupajući u akciju na osnovu nje.

Uprkos tome što je stekao veliko bogatstvo tokom tri godine, njegov stav se nije promenio, a prema Blumberg publikaciji, on je zadržao samo jedan procenat svoje zarade, odnosno minimalnih 100.000 dolara godišnje, kako bi mogao da uživa u komotnom životu bez brige o novcu, dok ostatak sada želi da pokloni.

Njegova posvećenost je evoluirala, tako da on sada pruža veliki politički doprinos, troši milione na prava za imenovanje stadiona, sa trideset miliona datih za Superbol događaj i komičara Lerija Davidsa koji je igrao kripto skeptika.

Međutim, on ne radi u luksuzu, posebno kada imamo u vidu da izvršni direktori uspešnih brendova vole da se kite skupocenim odelima i satovima - Bankman Frid ostaje u regularnoj garderobi, često spavajući na kauču u kancelariji, smeštenom odmah do stola i radi iz gejmerske stolice.

Blumberg opisuje njegov životni stil izvan posla nalik studentu koji uvek uči za ispite, vozi Toyota Corolla automobil i često spava u stanovima sa oko deset cimera, ali je ipak reč o predivnom i prostranom penthausu.

Trošenje miliona na lične potrebe ne predstavlja interes ovog čoveka, a kako sam tvrdi: „Veoma brzo možete ostati bez potpuno efektnih načina da učinite sebe srećnim putem trošenja novca. Ne želim jahte“. On je takođe i veliki radnik, posmatrajući česta tuširanja, veze, pa čak i spavanje, kao gubljenje vremena u radnim danima.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group