Najskuplje i najjeftinije destinacije za letovanje u Evropi

Najpovoljnije destinacije u Evropi 2015. godine su Kosta del Sol i Bugarska, dok su Italija i Francuska ubedljivo najskuplje...

Putnici su upozoreni da tipične potrepštine na odmoru, poput kreme za sunčanje i sprejeva za insekte, u nekim odmaralištima koštaju i do 80 odsto više. Oni koji odluče da se hrane u restoranima, primetiće da su cene na najpopularnijim destinacijama pale i za 46 odsto. To je slučaj sa Sorentom u Italiji i Porečom u Hrvatskoj.

Cene su porasle na Majorci, koja je trenutno jedno od najskupljih mesta u Evropi na kojima možete jesti. Ove rezultate je pokazalo istraživanje britanskog Post Office Travel Money, koji je ispitao cene tipičnih potrepština za turiste u 13 najpopularnijih odmarališta. Istraživanjem je obuhvaćena cena obroka za porodicu sa predjelom i dezertom, potrepštine za plažu, sokovi i alkoholna pića.

Najpovoljniji je Sunčev breg u Bugarskoj gde trošak za sve navedene stvari iznosi 84 eura. Sledeće najpovoljnije odmaralište je Kosta del Sol, gde pomenute stvari koštaju oko 100 evra, a prati ga Krit sa cenama koje su nešto iznad110 evra. Uprkos padu cena obroka, Sorento je jedno od najskupljih odmarališta, gde letnje potrepštine u proseku koštaju 180 evra, dok je skuplja samo Nica u Francuskoj – 187 eura.

Primera radi, kantica i lopatice za igranje u pesku koštaju samo dva evra na Kritu, dok ćete u Nici za njih morati da izdvojite 10 eura. Porcija pomfrita na Sunčevom bregu  iznosi 80 centi, a u Nici više od četiri evra.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group