Zakoračite u ledeni hotel posvećen Igri Prestola

Finski hotel SnowVillage svake godine kreira neverovatne ledene skulpture koje sačinjavaju delove zidova hotela, restorana i bara. Ovaj ledeni hotel ove godine je pripremio pravu poslasticu za posetioce, tako što je svoje ledene eneterijere prilagodio seriji Igra Prestola.

U hodniku hotela, gosti mogu pronaći rekreaciju Bravosove dvorane lica. Masivni zmajevi ukrašavaju bar, dok svetleći efekti doprinose moćnoj atmosferi. U jednoj od gostinjskih soba, Noćni kralj se nadvija nad krevetom, što će na mnoge ostaviti impresivan utisak. Mnogi prostori su urezani tako da oponašaju najneverovatnije dvorce sa Vesterosa, od Vinterfela do King's Landinga.

U ostalim sobama za goste bili su istaknuti likovi i predmeti kao što su beli šetači, Drogon, gigant Vun Vun, drvo Verivud i vuk Džona Snežnog.

Smešten skoro 200 kilometara iznad Arktičkog kruga, hotel se svake godine obnavlja koristeći ogromne količine snega i prirodnog leda. Skulptori leda dolaze iz celog sveta mesecima unapred kako bi dovršili ovo  privremeno arhitektonsko čudo, koje sadrži ukupno 24 sobe, uključujući 10 soba za goste, kapelu i bioskop.

Za razliku od većine hotela, SnowVillage vas ne podstiče da ostanete duže od jedne noći zbog ekstremnih uslova. Očigledno je da nema unutrašnjeg grejanja, jer bi to rastopilo sve kreacije oko kojih su se vajari toliko trudili. Oni koji su dovoljno otporni da spavaju na ploči od leda pri temperaturama smrzavanja dobijaju visokokvalitetne termalne vreće za spavanje i ćebiće od veštačkog krzna, a kabine za zagrevanje su vam na raspolaganju ako imate potrebu da se skinete u kratke rukave.

Foto: dornob.com

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group