Legenda oktagona Habib Nurmagomedov ulazi u Kuću slavnih

UFC je objavio tokom subote uveče da će Habib Nurmagomedov biti predstavljen u Kući slavnih ove godine u čast njegove neverovatne karijere...

Habib se smatra jednim od najvećih boraca koji je ikada kročio u oktagon, koji je okončao MMA karijeru sa savršenim rekordom od 29-0. Unutar UFC takmičenja, Rus se borio svega trinaest puta, pobeđujući u svakom svom meču, međutim on je ipak postao jedan od najdominantnijih boraca u istoriji lake divizije. Habib se penzionisao 2020. godine nakon svoje pobede u Abu Dabiju, u UFC 254 meču protiv Džastina Gejdžija, ujedinjujući titule sa njegovim privremenim pojasom.

Ova promocija potvrđena je kao prva u klasi koja će se održati u Kući slavnih 2022. godine i u Modernom krilu, čije se ceremonije uglavnom održavaju u julu ili septembru mesecu. Nurmagomedov je osvojio UFC titulu u svom UFC 223 meču, kada se borio sa Alom Jakvintom za upražnjeno zlato, nakon što je Konor Megregor ostao bez istog. Dagestanski borac prvobitno je trebalo da se bori sa Tonijem Fergusonom, ali je njihov meč odlagan zbog različitih problema.  

Fergusonova zamena, Maks Holovej, proglašen je nepodobnim zbog problema sa smanjenjem kilaže i zamenjen je Antonijem Petisom. Petis je bio dostupan samo nakon što je njegov originalni protivnik Majkl Keza doživeo povredu tokom Mekgregorovog čuvenog napada na autobus koji je prevozio borce i nakon što je Irac otišao u Ameriku kako bi poravnao račune sa Habibom.

Rivalstvo će definisati ova dva borca nakon što su stvari postajale sve lošije na konferencijama za novinare, u intervjuima i na društvenim mrežama, dok je njihov meč postajao neizbežan. Kasnije će se ispostaviti da je ovo prva Habibova odbrana titule u UFC 229 meču, koja će rezultirati još jednom pobedom za šampiona, koji je zbog svoje savršene kragne naterao Irca da udari u strunjaču u četvrtoj rundi. Nakon meča, ruski borac je skočio u publiku kako bi napao jednog člana Megregorovog tima, opravdavajući svoj nadimak Orao, dok su članovi njegovog tima krenuli na Ozloglašenog.

Habib je nakon ovoga bio godinu dana van takmičenja zbog suspenzije, pre nego što je pobedio Dastina Poirijea, zatim i Gejdžija, nakon što je okačio rukavice o klin zbog obećanja datog majci zbog smrti njegovog oca od kovida tokom 2020. godine. Habib je saznao o svom predstavljanju u Kući slavnih isto kad i čitav svet tokom subote uveče i UFC 272 meča. Trideset i tri godine stari Habib, skroman kao uvek, izjavio je medijima da ovo nije očekivao, ali i da se svima činilo kako će se u jednom trenutku dogoditi neizbežno.

Habib će se pridružiti Forestu Grifinu, B.J Penu, Uraji Faberu, Rondi Rouzi, Majklu Bispingu, Rašadu Evansu i Džordžu Sent Pjeru u Modernom krilu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group