Vožnja - Automobili

Stigao novi Lamborghini Roadster Hibrid i već je rasprodat

Lamborghini je skinuo omote sa novog Sian Roadstera, kabrio verzije najmoćnijeg modela ovog brenda ikada...

Pošto je napravljen u samo 19 primeraka, nije čudno što su već svi modeli rezervisani i kupljeni.Kao i kupe varijanta, Sian Roadster pokreće 6,5-litarski V12 motor sa prirodnim aspiracijama u kombinaciji sa 48-voltnim električnim motorom ukupne snage 819 KS. Brzina od 0 do 100 km/h postiže se za manje od 2,9 sekundi, dok se smatra da je najveća brzina veća od 350 km / h.

Novi Sian Roadster takođe ima par aero krila na zadnjoj strani, pored aktivnih hladnjaka napravljenih od patentiranih temperaturno osetljivih materijala koji reaguju na toplotu izduvnog sistema, što uzrokuje da se lopatice spojlera okreću i hlade motor.

Lamborghinijev najmoćniji model do sada je takođe prvi hibrid, sa 33 KS električnim motorom ugrađenim u menjač i omogućava automobilu da radi samo na električnoj energiji pri malim brzinama, kao što su kretanje unazad i parkiranje.

Najinovativniji deo prvog hibridnog Lamborghinija je superkapacitor koji je tri puta snažniji od litijum-jonske baterije iste veličine, a tri puta je lakši od baterije iste snage. Lamborghini kaže da električni sistem sa superkapacitorom i elektromotorom teži svega 34 kg, što novom Sian Roadsteru daje odnos težine i snage od 2,0 kg / KS.

Cena ovog autombila još uvek nije poznata, ali sigurni smo da je reč o milionskom iznosu.

Foto:Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group