Čovek koji je želeo da ga zmija živog pojede opisuje svoje iskustvo

Tačnije, ovaj gospodin se priseća trenutka kada je osetio da su mu rebra „blizu pucanja”...

Pol Rosoli postao je poznat u čitavom svetu zahvaljujući svom pokušaju da bude pojeden živ od strane zmije, ali zapravo, njegova priča je daleko interesantnija. Možda ste mnogo čuli o ovom čoveku u poslednje vreme, a sve je vezano za video koji je kružio 2014. godine.

Ali, evo nas, deset godina kasnije, još uvek pričamo o viralnom klipu iz epizode serije Discovery Channel "Eaten Alive" - u kojoj čovek dobrovoljno bira da bude pojeden živ od strane zmije. Samo nekoliko minuta kasnije, rešio je da odustane jer je zmija krenula da se sladi njegovom glavom.  Ali zašto je to uradio, i kakve su bile njegove namere?

Paul Rosoli rođen je u Bruklinu, baš usred betonske džungle. Ali, ovaj zaljubljenik u prirodu znao je da gradski život nikada nije bio za njega, govoreći da je „zaglavljen u Matriksu”, bez ičega stvarnog oko sebe. Nakon što se odselio iz Velike Jabuke, Pol je proveo gotovo 20 godina radeći sa domorocima u Amazoniji sa jednim ciljem – želeo je da zaštiti poslednja zaista divlja mesta na našoj planeti.

Kada je upitan čime se bavi u svom životu, Pol je izjavio da tokom većeg dela godine spava na otvorenom, budući da živi u dubokim delovima udaljene amazonske prašime sa svim vrstama divljih životinja koje možemo samo da zamislimo. On trenutno boravi u jednom rudarskom gradu u Peruu, gde su kompanije iz inostranstva obavljale radove u srcu prašume, „vadeći joj iznutrice”.

Pol kaže da je za njega pravo uživanje da se bavi svojim poslom i da živi u dubokoj divljini, posebno u društvu svog najboljeg prijatelja Džej džeja. „Ovaj momak, Džej Džej, Hulio Duran, je vizionarski domorodački konzervator koji je pokrenuo čitavu ovu priču. On je naučio svemu što znam. On je moj peruanski gospodin Mijagi”.

Takođe je istakao da možda postoje lekovi za bolesti u korenu ovih biljaka, rekavši da je imao bolesti koje su "uništavale" njegovo telo, a koje su bile izlečene samo lekovitim biljkama koje su doneli domoroci. Pored tuširanja u reci, lova ribe za svoje obroke, izbegavanja raža i pirana, Pol kaže da postoji nekoliko stvari koje voli u vezi sa životom u divljini. "Istina je, kao vrsta, odrasli smo u prirodi i kada se vratite prirodi, obično se osećate bolje", dodaje.

Kada je upitan o viralnom video snimku, Pol kaže da je u pitanju sitnica koju je uradio u širem kontekstu od svega što želi da postigne. „Bio sam na nekoliko centimetara i trenutaka udaljen od smrti. Osećao sam kako mi rebra dolaze do granice pucanja”.

„Nisam bio uplašen tokom snimanja jer sam radio sa Discovery Chanel. Ljudi su bili oko mene, sa ambulantom i lekarima, i svi su bili spremni da stave tačku na ovu priču ukoliko bi nešto krenulo po zlu”.

Ekspert za divlje životinje takođe je pohvalio tim oko sebe, uključujući one koji su napravili "vrlo dobro izrađeno" odelo koje ga je štitilo. Takođe, Pol je proveo izvesno vreme tražeći „idealnu” anakondu sa kojom će izvesti ovaj trik, ali je tokom svoje potrage naišao na agresivni primerak dužine 4.2 metra i našao se u nezgodnoj situaciji.

"Zaista sam se jednom zavio bez odela, bez zaštite", otkrio je. „I kada uhvatite anakondu, morate da obezbedite glavu, tako da sam obezbedio glavu, a glava ove stvari je velika, to je ogromna glava reptila sa 200 zuba u njoj."

Takođe je objasnio mučnu metodu ubijanja svog plena: "Prvo vam zaključaju grudni koš, a zatim sledeća spirala prelazi preko vašeg ramena. Tako da sam zapravo skoro imao dodir sa ramenima.

Pol je istakao da zmije mogu da stežu jaguare, životinju mnogo veću od nas, pa im ne bi bio problem da ga pojedu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group